Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-08-2005, 09:26 PM   #11
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

Default Re: Pomozite oko mixera

Quote:
Originally Posted by mirzaa
?ta nisi reko da je 602?
Da daaa ali ovaj 3216 htio bi kupiti pa me zanimaju pojedinosti ..iskustva itd.
I...dali moze da ...znas sto!
Old 30-08-2005, 11:00 PM   #12
mirzaa
Member

mirzaa's Avatar

woooops.
ovako spoji i stisni oba gumba. i mora radit evo gledam svoju sad i radi stvarno....
mirzaa is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2005, 07:37 PM   #13
lopovic
Junior Member

evo da aktiviram temu koja mi je dosta pomogla oko iste zabune koju je imao momak koji je pokrenuo temu
ali ja sad imam dopunsko pitanje, i bio bih vam VEOMA ZAHVALAN kada bi mi pomogli
naime...
zashto nemam zvuk sa mikrofona kad slusham na phones..?
dakle...hocu da chujem "podlogu" u slushalicama, a da snimim samo vokal
u pitanju je behringer ub802a mixeta.

pliz help!!!
pliz pliz pliz

gde je zapelo?

ah da .. posedujem delta 1010lt , i u njenom siromashnom kontrol panelu pokusao sam sva moguca "rutiranja" ali nikako nisam uspeo to sto sam hteo..
obavezno mogu da cujem ILI zvuk koji dolazi sa kompa, ILI zvuk sa mikrofona, nikako jedno u slusalicama drugo u ,recimo, sforgeu!

p.s. zvuk sa mikrofona ne mogu chuti u slushalicama osim kad podignem "main mix"!!!
lopovic is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2005, 03:06 AM   #14
slowstar
Pro Member

Ljudi, jeste li vi sigurni u to o cemu pricate?
Ko je lud da tera monitore preko "main MIXa?
za to na svakoj iole normalnoj mikseti postoji izlaz "control room monitor L/R" ili skraceno CRM, a "MAIN MIX" ide u ulaz snimaca (ili zvucne kartice, kada je "sirotinja" u pitanju) kako slusanje moze da vam zavisi od polozaja reglera za "Main MIX"? - to je suludo, jer taj regler uglavnom stoji na polozaju "maximalno" i retko se kad pomera odatle, zbog ocuvanja tzv. "strukture nivoa" (gain structure) da bi iz vaseg miksera izvukli maksimum dinamike, i ne opterecivali inace jeftinu "sabirnu sinu" (mix buss) kod gore navedenih jeftinih mixera, a i nivo miksa u tom slucaju ne zavisi od volumena slusanja monitora ili slusalica, nego je nezavisan od istog. Osim toga, kod razumno projektovanog miksera, cim se "ubodu" sluske u za to predvidjen izlaz (stereo "jack") to automatski prekida slanje CRMa na monitore, pa nije potrebno nikakvo "gasenje" istih, - logicno, zar ne?
slowstar is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules