|
Tutorijali Mala skola upotrebe hardvera i softvera, tehnika snimanja vokala, gitara i bubnjeva, koriscenje VST instrumenata i semplova...... forum obuhvata razlicite nivoe znanja |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
Opet imam problem!
Ne mogu da stavim snare na drugi kanal. Ne kontam kako se to radi. Na svim komponentama mi pise ALL midi chanel. What should I do with it? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Senior Member
|
![]()
Evo,ja cu pokusati da ti objasnim ukratko neke bitne stvari.
Kao prvo,skoro svaka komponenta bubnja treba da ti bude u zasebnoj traci,kazem skoro svaka,jer neko stavi sve cinele u jednu traku,verovatno iz lenjosti,tako da mozes da odradis mix kako treba i samo tako ce ti bubanj raditi kako treba.Ja na primer odsviram bubanj u jednu traku,pa ga onda kopiranjem rasparcam u nekoliko traka.Kopiras tako sto selektujes to sto kopiras,napr:snare,kick,splash itd. u editor prozoru,a markiras odakle "lepis" da bi ti ta "komponenta" bubnja krenula sa iste pozicije.Nadam se da sam pomogao ![]()
![]() |
#13 |
Senior Member
|
![]()
Hajde da i ja pokusam pomoci.
Kad ucitas semplove u Battery,razbacaj komponente bubnja u zasebne trake,radi lakse obrade.U desnom donjem uglu,kod volumen potenciometra,imas prozorcic na kojem pise channel,imas 8 stereo i 16 mono kanala...Sad svaki sempl baci u posebne kanale.Oznaci misom sempl i odi do prozorcica,dodijeli mu jedan kanal,i tako sa svim komponentama...kick,snare,tom..itd.Sad ce svaki sempl u mixeru imati svoj audio kanal,sto ti omogucuje da na svaki sempl djelujes posebno i da ga obradjujes,a pri tom ti je citav bubanj u jednoj midi traci u sekvenceru.
![]() |
#14 |
Member
|
![]()
Ovo shto je Zid napisao je pravi odgovor za tebe...
Dovoljan ti je 1 midi track za bateri a onda na samom bat. svakom semplu dodelish poseban audio kanal na mixeru...kao shto je na slici.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
ton magistar
|
![]()
ne misajte midi kanale i vst kanale!
ti mozes svaki zvuk radit u zasebnom midi kanalu, pa cak i midi portu (iz drugog instrumenta) a da sve ide na jedan vst kanal (u slucaju vise instrumenata na 'grupu'), a mozes sve radit u istom midi kanalu i napravit ovo sto je zid napisa i svaki vst kanal obradjivat posebno. u nuendu je sve to moguce, a sto se drum editora tice u cubaseu vst32 je bilo jos 'mogucnije'. ![]() ma, nauci san radit u njemu ali nikako ga nevolin. nikad atari necu prizalit. ![]()
![]() |
#16 |
Senior Member
|
![]()
Postoji li nesto u Cubase kao sto je na analognom mixeru SUB Grupa?
![]() |
#17 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#18 |
Senior Member
|
![]()
Ok to znam,ali ne znam kako da napravim routing da kad smanjim Group channel,ceo mix "padne",tako da mogu da balansiram odnos pevanja i kompletnog aranzmana ili bubnja sa ostalim instrumentima,da nebih na pr. smanjivao svaku komponentu bubnja pojedinacno.Kad smanjim Group channel,ostane vec postojeca snaga mix-a.Ako ti nije tesko,daj malo poblize,kako da odradim to,da nebih gubio vreme,molim te.
![]()
![]() |
#19 |
Senior Member
|
![]()
Evo pokusat cu ja..npr:
Napravi dvije grupe(Add group channel track),recimo jednu za ritam sekciju a u drugu strpaj vokale,zatim na Output Routing(zadnji prozorcis vise svakog kanala) i dodijeli koje instrumente ces u koju grupu staviti....mozes sve instrumente u jednu a vokale u drugu i onda samo sa dva potenciometra (od grupa) podesavas odnos glas muzika. Pokusao sam...ako negdje grijesim neka me kolege isprave. ![]()
![]() |
#20 |
Senior Member
|
![]()
Hvala ti Zid,legenda si,skratio si mi muke
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Obrada vokala | lirikzg | Audio Produkcija - Tehnike | 32 | 23-06-2010 03:52 PM |
Obrada PZM mikrofona (BFD) | idekius | Audio Produkcija - Tehnike | 9 | 27-07-2007 12:46 AM |
obrada fx kanala | nenad | Audio Produkcija - Tehnike | 4 | 06-01-2007 07:30 PM |
Obrada semplova | Zid | Audio Software | 20 | 26-07-2006 10:12 AM |