Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Tutorijali (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=88)
-   -   Laka obrada drum traka ? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=12152)

alfom 14-08-2005 10:29 AM

Laka obrada drum traka ?

Mo?e li se u SX / Nuendo u drum traku, npr. bass bubanj, u list editoru ili nekom drugom ili na neki drugi način, obraditi na sljedeći način :

na neki jednostavan način selektuju se svi prvi udarci u taktu (ili npr. svakom drugom taktu), pa se podesi jednak velocity? Isto dobo? u svom traku, itd.

Ako ima, molim vas da napi?ete ovdje u tutorijal kako se to radi jer je pje?ice rudarski posao kojeg mo?e uraditi jedino onaj SandRob-ov Alija sa avatara.

alfom 14-08-2005 01:38 PM

Re: Laka obrada drum traka ?

Narode, moze li ovo?

zvincic 14-08-2005 02:23 PM

moze se, upotrebom logical editora.

MIDI > Logical Editor.

imas u presetovima fixed velocity 100 pa na njemu pogledaj kako editor funkcionira.

Damir 14-08-2005 07:13 PM

Quote:

Originally Posted by alfom
Narode, moze li ovo?

Moze naravno kako ti je i zvincic rekao uz pomoc logical editora.
Selektijes odredjeni deo i udjes u MIDI-Logical Editor.
I sad konkretno za ono sto ti hoces u gornjem delu prozora izaberes Filter target-position, Condition-Inside bar range, Parametar 1-0, Parametar 2-zavisi ali recimo oko 200.
U donjem delu Action target-Value2, Operation-Set to fixed value, Parametar1-postavi na zeljenu velocity vrednost.
Inace ovaj editor ima i mnogo vece mogucnosti ali verujem da ces se i sam snaci kad ti nesto bude zatrebalo, ako ne slobodno pitaj. POZDRAV

js1000 21-09-2005 12:57 AM

Evo sad mozda malo bezveze pitanja, ali posto se nisam bas nesto preterano bavio time opravdano je...
Dakle, koriste se Cubase + Battery.
Interesuje me kako iz drum tracka izdvojiti npr. dobos i SAMO na njega primeniti neki efekat?

kVu 21-09-2005 01:00 AM

nikako, moras zasebno da ga izdvojis na novi channel... ili da ga isprocesujes u nekom audio editoru kako zelis pa da ga vratis u battery

js1000 21-09-2005 01:04 AM

Eto vidis...a bio sam ubedjen da svemoguci Cubase i to zna...
Jos sam se osecao pglu sto ne mogu da provalim :)
Hvala na brzom odgovoru!

dr.Ru 21-09-2005 09:29 AM

Quote:

Originally Posted by js1000
Eto vidis...a bio sam ubedjen da svemoguci Cubase i to zna...
Jos sam se osecao pglu sto ne mogu da provalim :)
Hvala na brzom odgovoru!

Cubase radi kao i bilo koji drugi sekvencer: ni jedan drugi ti nece cupati snare od ostatka u istom midi kanalu.
Znaci, samo delimicno je tacno.
Postupak je jednostavan:
vec su rekli pre mene> u Battery stavi snare na drugi midi kanal, a Cubase ponovo postaje svemoguci :)

Damir 21-09-2005 11:42 AM

Quote:

Originally Posted by js1000
Evo sad mozda malo bezveze pitanja, ali posto se nisam bas nesto preterano bavio time opravdano je...
Dakle, koriste se Cubase + Battery.
Interesuje me kako iz drum tracka izdvojiti npr. dobos i SAMO na njega primeniti neki efekat?

Mozda i nisam bas razumeo ali moguce je u Cubase-u midi track rastaviti na zasebne trake tako da svaka udaraljka bude u jednoj traci. Trenutno nemam Cubase pri ruci ali ako se secam trebalo bi desnim klikom na midi traku i negde u MIDI-u pronaci opciju Dissolve part.

Ustvari mozda se nista posebno i ne dobija time ali je moguce.

Pravo odvajanje i jeste kao sto je rekao Dr. Ru da podesis izlaze svake udaraljke iz Battery-a, i onda mozes svaki od tih kanala posebno da procesiras.

Pozdrav

js1000 22-09-2005 02:30 PM

Quote:

Originally Posted by dr.Ru
Cubase radi kao i bilo koji drugi sekvencer: ni jedan drugi ti nece cupati snare od ostatka u istom midi kanalu.
Znaci, samo delimicno je tacno.
Postupak je jednostavan:
vec su rekli pre mene> u Battery stavi snare na drugi midi kanal, a Cubase ponovo postaje svemoguci :)

To je to!
Thanx!:beer:

All times are GMT +1. The time now is 12:04 PM.