|
Tutorijali Mala skola upotrebe hardvera i softvera, tehnika snimanja vokala, gitara i bubnjeva, koriscenje VST instrumenata i semplova...... forum obuhvata razlicite nivoe znanja |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Mo?e li se u SX / Nuendo u drum traku, npr. bass bubanj, u list editoru ili nekom drugom ili na neki drugi način, obraditi na sljedeći način :
na neki jednostavan način selektuju se svi prvi udarci u taktu (ili npr. svakom drugom taktu), pa se podesi jednak velocity? Isto dobo? u svom traku, itd. Ako ima, molim vas da napi?ete ovdje u tutorijal kako se to radi jer je pje?ice rudarski posao kojeg mo?e uraditi jedino onaj SandRob-ov Alija sa avatara. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Narode, moze li ovo?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
moze se, upotrebom logical editora.
MIDI > Logical Editor. imas u presetovima fixed velocity 100 pa na njemu pogledaj kako editor funkcionira.
![]() |
#4 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Selektijes odredjeni deo i udjes u MIDI-Logical Editor. I sad konkretno za ono sto ti hoces u gornjem delu prozora izaberes Filter target-position, Condition-Inside bar range, Parametar 1-0, Parametar 2-zavisi ali recimo oko 200. U donjem delu Action target-Value2, Operation-Set to fixed value, Parametar1-postavi na zeljenu velocity vrednost. Inace ovaj editor ima i mnogo vece mogucnosti ali verujem da ces se i sam snaci kad ti nesto bude zatrebalo, ako ne slobodno pitaj. POZDRAV |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Evo sad mozda malo bezveze pitanja, ali posto se nisam bas nesto preterano bavio time opravdano je...
Dakle, koriste se Cubase + Battery. Interesuje me kako iz drum tracka izdvojiti npr. dobos i SAMO na njega primeniti neki efekat? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
nikako, moras zasebno da ga izdvojis na novi channel... ili da ga isprocesujes u nekom audio editoru kako zelis pa da ga vratis u battery
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Eto vidis...a bio sam ubedjen da svemoguci Cubase i to zna...
Jos sam se osecao pglu sto ne mogu da provalim ![]() Hvala na brzom odgovoru! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Administrator
|
![]() Quote:
Znaci, samo delimicno je tacno. Postupak je jednostavan: vec su rekli pre mene> u Battery stavi snare na drugi midi kanal, a Cubase ponovo postaje svemoguci ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Ustvari mozda se nista posebno i ne dobija time ali je moguce. Pravo odvajanje i jeste kao sto je rekao Dr. Ru da podesis izlaze svake udaraljke iz Battery-a, i onda mozes svaki od tih kanala posebno da procesiras. Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Thanx! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Obrada vokala | lirikzg | Audio Produkcija - Tehnike | 32 | 23-06-2010 03:52 PM |
Obrada PZM mikrofona (BFD) | idekius | Audio Produkcija - Tehnike | 9 | 27-07-2007 12:46 AM |
obrada fx kanala | nenad | Audio Produkcija - Tehnike | 4 | 06-01-2007 07:30 PM |
Obrada semplova | Zid | Audio Software | 20 | 26-07-2006 10:12 AM |