Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 18-12-2004, 02:53 AM   #12
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
TOOOOOOO!!!!!!
A gitara je bolja sto je prljavija?
Eto kako zna? I mora da bude mnogo stara i da ima pukotine na sve strane

Quote:
Svaka ta konverzija na skupim konvertorima zvuku daje odredjenu "boju",nisam elektornicar ili inzinjer pa i ne znam sa tehnicke strane da ti to objasnim,ali da ima razlike-ima.
Od kvaliteta samog konvertora logi?no zavisi i kvalitet A/D ili D/A konverzije. Tvoja pri?a bi stajala kada bi se konvertori za audio kartice proizvodili na tajvanu a oni za Hardverske samplere u sazve??u orion. Po?to to nije slu?aj (valjda ) ne postoji ikakva mogu?nost da hardverski sampler kvalitetnije zvu?i od softverskog. Uostalom, pro?itaj neki intervju sa bilo kojim "muzi?kim rabotnikom" bio on producent ili muzi?ar, da li je iko od njih naveo da koristi hardverski sampler jer je bolji zvuk? Ili si ?uo da neko koristi softverski sampler jer mu je tako lak?e ali se ?ali jer mu je zvuk lo?iji? Internet je svima dostupan, evo, na?i takav citat neke relevantne osobe. Naravno da je lak?e i jednostavnije kada odvojena sprava radi sampling, nego kada se radi o istoj ma?ini koja radi i recording, tako da zato i idu dobro odvojene ma?ine sa Gigastudio samplerom, ali bi isti rezultat dobio i da stavi? na odvojenu spravu Kontakt i neki vst Host. Hardver je jo? uvek mnogo superiorniji za transport i live primene, to je ?injenica. Zna?i stvar oblasti primene i toga da li neko voli da ima hardverske sprave. Kvalitet ni u jednoj varijanti ne dolazi u pitanje.

Quote:
Za razliku od zvuka sa hard semplera zvuk iz soft semplera je "suv i hladan",ja volim da kazem"bezdushan"...suvise digitalan.Ovo ti ne govorim napamet,cuo sam...
Za razliku od plavu?a, crnke su bolje u krevetu, ja volim da ka?em "vatrenije su"... Ovo ti ne govorim napamet, osetio sam

Subjektivnost, subjektivnost...

Quote:
Ja da mogu svaku traku snimljenu na PC (semplovi,vst) bih slao vani kroz neku externu spravu i vracao je u PC.
Za ovo ti treba dobar razlog. Fakat je da se malo degradira kvalitet sa neprekidnim konverzijama, a zavisi i od kvaliteta sprave u koju ?alje?.

Quote:
I jos nesto...koliko vidim vama je izgleda dovoljan jedan PC za vrhunsku produkciju
Pa to niko nije rekao, zar ne? Ali ve? sa tri...

Quote:
Nemam razloga da te ubedjujem jer ja ih ne prodajem,kazem ti sta sam cuo i sta su drugi mnoooogo iskusniji od mene rekli.Pozzz
Ako misli? na "doma?e autoritete", od njih sam i sakupio onu listu Mi imamo ljude iza kojih je mnogo prakse, ali je malo njih ?kolovano a i ti ?kolovani su bandoglavi ?esto i pri?aju i o stvarima o kojima nisu informisani... Balkanski temperament, ?ta li je...
U svakom slu?aju, ?uo sam tvrdnje od njih koje su... ?to ne umanjuje njihovo ume?e da snime zvu?no dobar materijal. Rispekt njihovom znanju i iskustvu, ali treba koristiti i zdrav razum... I naravno informisati se iz pravih izvora , ako je ikako mogu?e.

Bilo je takvih rasprava na nekim uslovno "poznatim" i pose?enim forumima , pa su se pojavljivali i ljudi koji zaista ne?to zna?e u poslu i obja?njavali za gore pomenute mitove i legende da su to ?to jesu.
Dushan_S is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules