Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Tutorijali

Tutorijali Mala skola upotrebe hardvera i softvera, tehnika snimanja vokala, gitara i bubnjeva, koriscenje VST instrumenata i semplova...... forum obuhvata razlicite nivoe znanja

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 23-03-2004, 08:21 AM   #17
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

vrhunska studia imaju 3-4 slusanja - sto vise to bolje, ali za dobro slusanje moras imat i odgovarajuci prostor.
svejedno, mislin da je tebi bolje potrosit lovu u "pametnije stvari" nego sto je drugo slusanje.
ja iman 2 slusanja (drugo skoro nikad ne palin :oops i iman mixer behringer mx8000, koji mi sluzi samo za monitoring i sve gledan kako cu ga prodat i uzet nesto manje tipa mackie big knob.
znaci, meni mixer uopce ne utice na zvuk, nego sniman preko 2 rode ntv mikrofona i 2 tl audio vp 5051 procesora.
u hodniku studia mi stoji a&h mod3 mixer, ali ga ne koristin iako se radi o vrhunskom pultu - nepraktican mi je, a moga bi ga koristit samo u mixu, jer ko sto san reka, sniman preko pretpojacala.
da radin samo na jednom projektu, vjerojatno bi koristi taj mixer, ali ovako kad san prisiljen radit milijun razlicitih poslova, nema sanse .

sad planiran uzet jos jedan dobar mikrofon i jedno vrhunsko pretpojacalo, jer mislin da su to stvari u koje se isplati ulozit.
u konpjuteru, osin pulsara, iman uad-1 i tc powercore cije pluginove puno koristin u mixu.

najbitnije od svega je sto zelis radit? ako ces snimat zivi bubanj trebat ce ti neki mixer sa digitalnin izlazom, da mozes kanale pojedinacno spojit na lunu i cili set probranih mikrofona, ako ces u snimanju koristit stereo tehnike, onda ce ti trebat jedan mikrofonski mached pair (postoje i druge konbinacije) i jedno stereo pretpojacalo. ako ces snimat samo glas i pojedinacne isntrumente onda ti je (za pocetak) dovoljan jedan mikrofon i mono pretpojacalo.
???

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules