Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Tutorijali

Tutorijali Mala skola upotrebe hardvera i softvera, tehnika snimanja vokala, gitara i bubnjeva, koriscenje VST instrumenata i semplova...... forum obuhvata razlicite nivoe znanja

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 26-06-2003, 12:48 PM   #13
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Quote:
Originally Posted by sandrob
beogradjanin vladimir rackovic napisao je 2 odlicne knjige na srpskom (sva srica za mene da ni cirilica :oops. prva "studio klinika" je rasprodana (koliko ja znan) a drugu "muzicki tonski studio" mozete narucit direktno kod autora. knjiga je izvrsna i nije skupa, a uz nju dobijete i cd sa primjerima.
http://www.odiseja.co.yu/sadrzaj/sadrzaj.html
vladimir upravo pise trecu knjigu. iman nekoliko podglavlja koja mi je zbici na emajl, ali to naravno ne mogu uploadat - treba supertirat domace autore da pisu
Imam obe ove knjige, i mogu reci da su knjige izuzetno dobre, medjutim definitivno i zastarjelog sadrzaja (tiraz iz kog je moj primjerak je iz 1998, a kad je pisana boga pitaj, da ne govorimo o studio klinika, koja je neki svojevrstan vodich za snimanje rokenrol zvuka 80-ih), sto znaci da je dobra jedino za apsolutne pocetnike!

Quote:
Originally Posted by sandrob
prosli tjedan san dobi knjigu "bob ketz - mastering audio (the art and the science)" koju bi svakomu najtoplije priporuci. knjiga je genijalna i moze se narucit priko interneta - treba suportirat strane autore da ne umru od gladi.
http://www.digido.com/
E ovo bih vec morao imati !

PS... Knjiga koju sam nabavio UVOD U TEHNIKU SNIMANJA ZVUKA - Mr Blazo Guzina je odlicna knjizica u kojoj zaista mozete naci "sve na jednom mjestu" !

Knjige su placene:

Muzicki Tonski Studio - 630 din = 10 evra
Studio Klinika - 245 din
UVOD U TEHNIKU SNIMANJA ZVUKA (izdanje 2001 god.) - oko 1000 din !

Ako znate engleski, nemate uopste potrebe za kupovinom domacih izdanja bilo koje vrste....jednostavno sve sto vam treba mozete naci na internetu (jeste da je potrebno vise truda oko nabavke, ali **** ga )

diviner is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules