Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 29-08-2017, 03:13 AM   #1
petarfilip
Junior Member

petarfilip's Avatar

Default Pomoc oko odabira alata za rad

Pozz svima na forumu.
Ovo je moj prvi post pa eto ukratko da kazem par reci.

Vec neko vreme pazljivo citam teme i diskusije i mogu da kazem da sam odusevljen. Zaista je ovde ljudi koji poznaju jako dobro materiju o kojoj sajt pise inace i hvala Vam na nesebicnim izlaganjima.

Pocetnik sam sto se tice produkcije ( ne bas totalni, poznajem neke osnove svega ovoga ), volim audio produkciju i sve sto ide sa muzikom. Inace se bavim muzikom dugi niz godina (svirao i pevao) i molim vas za malo pomoci oko odabira tehnike ili bolje receno alata. Citao sam i znam o svim karakteristikama ali nije uvek isto u praksi kao sto pise tamo negde.

Moj prvi audio interface je bio Steinberg CI 1 koji sam prodao i zelim da kupim malo bolji.
Slusalice koje sam takodje imao i prodao su bile Beats by dr Dre studio za koje sam nazalost kasno saznao da su ipak one nesto sto ne ide u ovom poslu ali na greskama se uci.
Daw koji koristim je Presonus Studio one 3 i snimam ili snimao sam max 2 instrumenta ili vokala istovremeno do sada.

Moje pitanje sada glasi , sta bi ste vi izabrali da ste na mom mestu ?

1. Focusrite Scarlett 2i2 ili cak 2i4, Steinberg UR 22 ili NI Komplete Audio 6
2. Beyerdinamic DT 770pro 80, AKG K271 MK2 ili Audio Technica ATH-M50x
3. Da li je neophodno da se kupi mic preamp i koji predlazete, ukoliko izaberem nesto od ovoga gore navedenog za pocetak.

Hvala svima unapred na odg i vremenu .Pozz
petarfilip is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules