Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 24-11-2016, 04:14 AM   #20
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Default Re: Savet za kupovinu high end monitora.

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Tviter na A7 i P22a recimo nije isti kao na novijim AX serijama, ja nisam imao prilike da cujem stari ali moji prijatelji koji jesu kazu da stari adamov ribon przi u mozak. Meni Adamov (A7x) tviter nije nista narocito ostriji od tvitera na PMC-ima. Drugar je zbog toga bio prodao P33a a kupio a7x kad su bili izasli, jer mu je tviter pre bio preostar.
pa secam se kad su izasli da su naglasili kao glavnu prednost promenu u x-art tweeter-u, koji ima veci topend, navodno cistiji i da bolje daje stereo sliku... tako da Jane, mozda ima tu istine ... a mozda i utice to sto su a7x veci drajveri i bolji bass response zbog portova pa tu malo vagaju... ko ce ga znati, mozda neko ima sajdbajsajd uporedjivanje...
kad namestim slusanje na neku normal nezamarajucu jacinu pa malo tise od toga, ja sve cujem precizno, sto rece rhino sterilno cisto. stvarno, milina mi je da radim kad je stisano... cim se malo pojacaju kad je kriticno u mixu gde treba da obratim paznju, nekad na neke visoke toliko przi da zmirkam kad udari nesto (dobro, preterah ga al ajd)
i jos nesto mi odavno nije po libeli tu... kad sweet spot pozicioniram na tzv "zlatno pravilo" 38% duzine sobe i trougao i sve to kako ide po narodnom predanju, tviteri prze... kada se odmaknem (preko polovine) sve mi je cistije nema toliko tog problema, stereo slika bolja...u pocetku mi je bilo ajd mozda mi se cini, ali kako sam nabavljao vremenom vise pari i studijskih slusalica i nekih zvucnika itd, kad uporedim to je to...translatorno odmah prepoznam... sta ga znam, moracu da isprobam sa smanjenjem tvit-potenciometra ko sto Artur rece, nemam neki merni mic pri ruci, ali ako i to ne pomaze jbg... javljam dal ce `pomogne
au oduzeh coveku temu izvinjavam se...
BlasterMaster is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules