|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Radio sam jedan viseglasni arr za jednu autorsku pjesmu. U skladu s svojim sposobnostim odpjevao vokale. Neki visoki istona odu malo u falset i skroz niski se znaju malo pogubiti pa sam ih malo dignuo (msm dijelove). Sto je trebalo ispeglao sam u variaudio i sve zvuci ok. Ali....
Back vokali su ispali u biti boja glavnog. Ima li nacin da se oni definiraju, da budu uocljivi ili kako da se izrazim. Čitao sam i ovaj forum i nasau neke tutoriale kako na back vokalima treba stisati dominantne frekve leed vokala a malo istaknuti ostale, ovisno radi li se o visokim ili niskim lagama. No sve je to manjevise kad neko drugi odpjeva back. Kad mi je mala odpjevala terce nije problem. Ali sa istim vokalom eq skidanje ili isticanje frekvi sjbe zvuk ako idem do tih granica da bude definiran. Ima li netko volje objasnit kako...ako je uopce moguce ( isti vokal, majk, po 2 leed, terce, treci,bas) Last edited by obicni user; 07-06-2016 at 08:30 AM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
tra?i se asistent za editing (i jo? pone?to) | Dule A | Kupujem/trazim | 0 | 24-06-2012 07:10 PM |
pjevanje i sluh | balthazaar | Razno | 6 | 23-01-2010 06:33 PM |
program za pjevanje | babilon33 | Audio Software | 9 | 17-05-2009 02:50 PM |
Pjevanje/tehnika | analog | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 45 | 18-01-2008 10:21 PM |
Editing u Nuendu! Help! | Aron Woolf | Audio Software | 12 | 04-10-2007 03:50 PM |