|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Iz magazina Resolution, intervju sa kompozitrom iproducentom Liam Howe-om (super lik, bio je sa Sneaker Pimps pre, sad ko-komponuje sa cool artistima, onim sto su malo "left field" (otkaceni - po naski)
Na pitanje: Da li postoji fatalna greska u ovom "kompozitorskom ringispilu" (kad zovu razne kompozitore da rade sa novim artistima) gde mladi artist nema sanse da uspostavi njegov licni stav i glas i istrazi svoju kreativnost pod budnim okom jednog producenta koji nadgleda ceo album (umesto puno raznih producenata)? Lik kaze: "Na zalost, album kao art forma, je na izdisaju sto je svakako naudilo razvoju artista. Na tzv kompozitorskim kruzoocima (writing session) najveci deo mog vremena provedem trazeci identitet artista. Aktovi (artisti) , ili kako ih danas zovu brands (brendovi, kod nas) koji prodju i naprave dobru prodaju imaju jaku estetiku - zvucnu i vizuelnu. Neko kao Lana del Ray na primer, koja nije toliko razvijena / obrazovana u muzickom smislu (kao i jako veliki broj danasnjih artista koji nisu muzicari uopste) je jak stilista za pesmu. Ona ima super vizualnu estetiku i zvucno zna tacno sta hoce da cuje. Ne zna da odsvira ali zna da objasni recima" "Hocu da strings budu mracne, kao strings u filmu Casablanca.." Lana je trijumf modernog identiteta - drugi artisti imaju malo vise problema u tom delu biznisa - i to je razlog zasto ne uspevaju. Ako samo imas dobre pesme ali nemas direkciju u smislu tvog kulturnog (drustvenog) pozicioniranja, neces nigde dospeti. Postalo je jako vazno da imas tacno odredjeno kulturno (drustveno) pozicioniranje. Tako da ja uglavnom provodm jako puno vremena usmeravajuci artiste i pokusavam da "uhvatim" / pronadjem i odredim tu njihovu direkciju. O cemu pevas, kome pevas, kako si se obukao, kako izgledaju glanovi benda, itd? Ako ne pogodite SVE ovo, niko vas nece saslusati i bicete samo jos jedan od milion bendova na nekoj bini...." To je to... covek objasnio.
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Naucnici "izanalizirali" danasnju muziku! | DaBear | Razno | 5 | 10-09-2012 03:23 PM |
Ha,ha, komentar... | Bockie | Pricaonica | 13 | 03-02-2012 09:49 PM |
r'n'b pjesma trazi vas komentar | Xproducer | Promocija radova | 12 | 08-12-2007 02:58 PM |
Naajljep?i komentar za va?a djela? | ANITA | Razno | 28 | 23-12-2006 02:16 AM |
CW komentar? | djole970 | DSP forum | 38 | 26-11-2004 09:21 AM |