|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Danas dobijem poziv od prijatelja koji je pazario Ns10-ke skoro da ako mogu svratim i dam svoje misljenje. Tj da ih
cujem jer sam i ja vlasnik istih, nesto mu je kao cudno... Ok.. Svratim veceras i meni zvuce rekao bih regularno... Spojeni su kroz monitor kontroler pored tannoy reveal i kad ih slusam ne bih rekao da cujem neke anomalije.. Switchujem sa para A (tannoy) na par B (yamaha) isto, sve ok... Medjutim kad se stavi da sviraju oba para zajedno u isto vrijeme (A + B) cuje se da nisu u fazi? Onda sam zamijenio krajeve kablova iza zvucnika na skretnici naopako (plus na minus, minus na plus) i tad sve zvuci normalno... Ja sam pomalo operisan od elektrotehnike a on jos vise od mene ![]() Medjutim smorio se covjek i evo ne da mi da odem jos kuci. Kojim sistemom eliminacije da se krene u ovom slucaju? Kapiram da moze da bude do pojacala, do zvucnika... Do kablova nije jer eto toliko umijem da provjerim ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
aje Last edited by Rhino; 19-05-2014 at 03:02 AM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Studio u izgradnji(studio Garaza) | nik1883 | Dizajn i konstrukcija studija | 131 | 18-07-2015 10:12 PM |
Adam A7 polaritet/faza??!! | disco violence | Monitoring | 7 | 04-07-2014 10:52 AM |
Moj Maschine Studio Maschine Studio Tutorial\Reklama\Recenzija | Toza Production | Computer Hardware | 2 | 08-05-2014 02:02 PM |