Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 01-03-2013, 04:44 PM   #3
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Koji sub uzeti (do 400 E) ?

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Krk je dobar, kao i Adam, ali to je malo skupa varijanta. Mislim da bi Esi bio dobar ako i dalje prate priču koju imaju sa monitorima.
Adam Sub7 je 7'' drajver i kosta oko 370 evra, dakle nije skup, KRK je nesto preko 400, a ESI je kod nas 330. S obzirom da mi soba nije ogromna, mozda bih i uzeo Adama, mada 7'' od kud znam... Ne bih ga stalno palio i gasio, u glavnom bih ga palio kad treba da odlucim sta se desava dole, al ako jbg osetim da nemam potrebu da ga gasim, onda necu da ga gasim

Recimo cesto se susrecem, s obzirom da mahom miksam hiphop, sa jednim podzanrom koji ispod kick-a koristi duge 808-ice koje tresu, ja sad na PMC-u jasno cujem te tonove dole koje sviraju, ali me ne "tresu" ne znam kako da se izrazim, ni ne trazim da me tresu, ali bih s vremena na vreme voleo da cujem sta se desava na sub-u... Ne bih voleo da smiksam pesmu i da dozivim neko neprijatno iznenadjenje u nekom dzipu ili tako nesto

EDIT: Razmisljao sam i varijantu da ne uzimam sub, nego lepo uzmem i Esi osmice kao drugo (odnosno trece, jer uskoro treba i mali genelec 8020 da mi stignu) slusanje, jer sam do sada miksao na A7x i nisam imao potrebu za sub-om i nikad nije ni bilo iznenadjenja, sa sve tim port noise-om, i ako je sub-ove bilo gotovo nemoguce slusati solo malo glasnije zbog port noise-a

Last edited by Jan; 01-03-2013 at 04:50 PM.
Jan is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules