|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#19 |
Pro Member
|
![]()
Ima jos jedan topic na headfi, koji poredi 50 najboljih slusalica, tu vidite bolje o cemu se radi, postoje slusalice koji imaju ravan odziv, ali nisu transparentne, postoje one koje su transparentne i imaju ravan odziv, ali su toliko sterilne da ih je tesko slusati ... elem posle tog topica shvatih da su sluske i zvucnici kao kola. Kabriolet, karavan, dzip ... svaki ima svoju namenu i sluzi drugoj svrsi tj. stilu muzike ... e sad vecina nas vozi samo jedno auto, pa tako i sluske, ali ne treba ocekivati previse, kao sto rekose vec, ta linearnost je samo jedna od osobina koja je bitna ...
Ja sam odradio ovo sto je pisano u tom topicu, ne radi ravnanja odziva koje sluske imaju, vise da bih odstranio rezonantne frekvenicje usnog kanala, a dosta mi je zvonilo na visim frekvencijama, kada sam ih izjednacio mogao sam da slusam dosta glasnije bez da mi prste visoki i zvuk je bio dosta kvalitetniji, tako da vredi probati ...
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Primena Hardwerskog EQ u DAW (external FX; Waves Q-Clone) | idekius | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 28 | 16-12-2008 04:12 PM |
Primena Master Buss kompresora | idekius | Zoran Vračević - Vrač | 67 | 23-08-2006 02:54 PM |