|
Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Verujem da je jedna od glavnih stavki svakog mixa da vam projekat ne udje u clip. BASIC RULE i guess
![]() 1. Mene zanima kako to izbeci npr kada radite sa vise od 10-15 kanala (racunajuci da su skoro svi high pass filterovani/iole doradjeni sa EQ i spusteni u granicama normale -6/-10db) ?? Znam da se za to koriste limiteri i kompresori ali sa druge strane takodje znam da se gore napomenuti ne koriste za svaki kanal. Sledi pitanje - kada onda koristiti kompresor i limiter i gde se najcesce primenjuje tj na koje instrumente ? 2. Kada se puste 2 pesme ( npr DJ u prelazima) kako onda ne dolazi do ulazenja u clip ? Prosto mi to nije jasno ![]() Verujem da ce neko od clanova dati smernice s obzirom da nisam pitao HOCU DA MI PESMA ZVUCI KAO TIMBALANDU/HOCU TU CISTINU PESME vec jedno od osnovnih pitanja kako ne uci u CLIP ![]() ![]()
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Snimanje diktafonom - kako izbeci eho i atmosferu? | dexyco | Audio Produkcija - Tehnike | 15 | 02-03-2011 12:46 PM |
kako izbeci forumske siledzije? | gorjan | Predlozi i sugestije | 51 | 30-08-2008 07:15 PM |
Gianfranco, kako ide s novim virusom TI - daj da cujemo malo kako to zvuci ... | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 26-02-2006 10:26 PM |
pretvaranje mp3 u wav, clipping, dodatni mastering? | Nocni | Audio Software | 11 | 14-08-2004 10:03 AM |
Kako je to u svetu a kako kod nas | dr.Ru | Dizajn i konstrukcija studija | 0 | 23-06-2003 08:45 AM |