Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 08-01-2013, 10:24 PM   #10
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: stabilnost daw-a te rad sa njima

Sto se tice samog editovanja, snimanja i miksanja, ja sam se totalno prebacio na Reaper, i savrsen mi je za moje potrebe, namestio sam precice kako meni odgovara i ne razmisljam o drugom softveru trenutno, da ne pricam o brzini i stabilnosti, za 3 meseca koliko ozbiljnije miksam u Reaper-u, jednom se srusio, ali jednom, a retko imam projekat ispod 30 kanala...
Plus, jedan veliki plus, cini mi se da mu interni bridge za plagine radi odlicno, nikad problem nisam imao.

Ali sto se tice midi-a, jos uvek se ne osecam lagodno u Reaper-u, plus rutovanje multikanalnih plaginova kao Kontakt recimo, je meni barem pain in the ass, tako kad sam jednom prilikom radio aranzman u Reaperu, za svaki instrument u Kontaktu sam otvarao novu instancu jer mi je rutovanje konfuzno iako je logicno, mada to je sve bilo kad sam poceo da radim u Reaper-u, sad posle nekog vremena mozda necu tako da se osecam, moracu da probam...

Probao bih Cubase 7 i razmisljao bih i da ga kupim da nije Reaper-a, koji je za 60$ no brainer.

Miksao sam i neko vreme u PT LE 7.4, pa sam odustao samo zbog ADC-a kog tada nije bilo u LE verziji, jer me je mrzelo da shiftujem kanale, probao sam i Studio One 2, i odlican je, dosta slican Cubase-u, ali me je smaralo sto nema interni bridge.
Jan is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules