|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
Vidi relis druze te brojke ocigledno znace nesto posto tu vec stoje gde jesu.Prema tome nebi bilo lose na njih obratiti paznju prilikom kupovine.A u tvom izlaganju tako ispadne
![]() Plus malo si ti pobrko stvari dok si citao moje izlaganje i skrenuo sa sustine. A sustina je da to nisu sprave iste kategorije i nemogu se tako tek porediti,ej ?sta je bolje? u fazonu.Svaka je za sebe dobra,al je u principu GRUBO gledano ion bolji jer statisticki prednjaci i samim tim omogucava fleksibilniji rad i vece mogucnosti,dok oberheim 4 voice i mikrokorg su po statistici slicniji pa se mogu BOLJE porediti,tako da mislim da si naveo los pandan za moje izlaganje. Kad kazem slicniji pa statistikama nemislim na isti synth engine,sigurno da im je smek koji daju i hedrum (nazovimo to tako) drugaciji i to bi otprilike i bilo presudno kod kupca u zavisnosti od zvuka koji zeli da postigne koji je eto opet recimo u uskoj vezi sa zanrom muzike.Nisu isti zvuci iz synth popa 80tih i modernijeg goa chill outa npr.pa ce spram toga za nekog biti bolji oberheim a za nekog mikrokorg radi autenticnosti.Isto tako za nekog ce po tome biti bolji ion a za nekog mikrokorg.Ali ako se neosvrnes na statistiku nego samo obracas paznju na smek koji daje klavijatura to je onda povrsno gledanje i mozes da izgubis dosta recimo novca a i mozda da se razocaras kad vidis da si mogao da priustis sebi neke druge pogodnosti koje pruza klavijatura osim smeka. Da banalizujem,to kako si ti izneo komentar ispada ovako: Imamo 4 arapska rasna konja,bruka,klasa nad klasom a sa druge strane imamo 10 standardnih konja recimo ko ovde kod nas u Vojvodini nista posebno ali pun full opremljeni. E sad ta tvoja 4 arpska imaju svaki po 2 potkovice,nisu osedlani i nemaju uzengije i uz to su dosta laksi od ovih mojih vojvodjana.Al lepo trce,uf sto ih je lepo gledati,a i brzi su,e bas su lepi,al sta ti to vredi kad nemogu pocerati bate koliko ovi moji.Pa kad se jos nadju na malo losijem terenu(opterecenje) jebu ih one potkovice(polifonija) sto im fale pa postaju dosta sporiji i kenjkavi a i ti nazulja bulju brate dok sedis na njima(nema displej saltanje naslepo po meniju),a nemas gde da stavis noge(malo dirki),pa jos nece da te slusaju nema uzengija(real time kontrola potovi i td).Proklinjo bi dan da moras da prevezes neku pozamasnu tezinu(napraviti kompleksniji zvuk sa vise timbrala)sa njima.A ovi moji pun full ,jos mogu i izmene da pravim ko u kosarci. Em sto su tezi(vise filtera i oscilatora),em snazniji (vise polifonije ),em opremljeniji(vise potova dirki i td),em ih imam neznam stacu duplo vise(vise timbrala).Pa ta 4 arpsa nebi kupio nikad pre ovih vojvodjana ako mogu da se dobiju za iste pare recimo.Arapi su mozda bolji al za izlobu bate i spartanje al meni treba nesto snaznije a da radi posao,e tako ti je to otprilike i izmedu iona i mikrokorga ako gledamo sa moje tacke gledista a mislim da nam je svima glediste prilicno slicno.Svi zudimo za vecom polifonijom,vise oscilatora i filtera i td. Da opet nebude zabune to je GUBO gledanje i nemora biti presudno,individualno je u zavisnosti od osobe.Cesto kupimo i ovo i ono pa se odusevimo,ali se mora na neki nacin orjentisati i za to je najbolji orjentir statistika i netreba je potcenjivati kao i porediti sve i svasta jer je pomalo povrsno,ko sto sam ja bio povrsan u mojoj paraleli izmedju konja i syntova.Al nema veze cisto da docaram. Al sam ga slozio svaka mi cast pametan sam ko pcelica ![]() Ps:Imam ms 2000 isto sranje drukcije pakovanje ko mikrokorg a i iona sam imao prilike da djiram al davno. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
microKorg XL | redroom | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 9 | 04-12-2008 12:23 PM |
dilema....microkorg ili alesis micron | mirzaa | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 20 | 02-02-2006 02:43 PM |