|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Uh... Sad će lavina "vs" rasprava...
![]() Evo, ja ću biti kratak, ovo je moje dosadašnje iskustvo: Razlike POSTOJE! Kao i marketinške kampanje! No, nije neko napisao "formulu" jednom davno, pa svi koriste istu. Da je tako, Acid 1.0 bi bio "kraj sveta"! E sad, na tebi je da utvrdiš koji DAW ti najviše odgovara. Neki DAW-ovi NAMENSKI nemaju gotovo nikakav...da ga kolokvijalno nazovemo "karakter", jer se računa da "karakter" zvuka želiš da postigneš svojim alatima, bilo hardverskim u vidu izbora mikrofona, preampa, raznih drugih efekata ili softverskim u vidu plagova ili kombinacije svega toga... Neki DAW-ovi, po mom skromnom ubeđenju, imaju izvestan "karakter", ponajviše "dinamički", ali ne i u smislu nekakvog EQ, izvikanih i prenaglašenih saturacija ili slično... E sad, to može biti posledica gomile stvari, načina "sabiranja" kanala, internog dithera, algoritama, svega i svačega što nije presudno u toj meri da će od loše muzike učiniti dobru... ![]() To nije ni dobro ni loše, to je stvar koju sam treba da utvrdiš (ili ne) i sam proceniš šta tebi najviše odgovara! Ne treba zanemariti ni "radno okruženje", odnosno tzv. "work-flow" koji je nekad važniji nego zvuk (s' obzirom da se radi o zaista malim razlikama), dakle kada "snalaženje" u DAW-u sigurno utiče na rad i raspoloženje korisnika... No, neke verzije nekog poznatiog programa su mnogo korišćenije u odnosu na prethodne, iako GUI izgleda potpuno ISTO!!! Dodate opcije verno prati i konkurencija, pa nema razloga za poseban "trip", vezan za "new look"... Postoje isto tako i oni koji tvrde da razlika u zvuku DAW-ova - nema... Tema koja svakako "opseda" sve krajeve sveta i sve korisnike bez obzira na "domet", od "bed-room" pokušaja do većih produkcija... Poz'
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Roland Fantom X - razlike? | akordeonista | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 03-11-2010 09:00 PM |
Dali postoje razlike u starijim ADAM A7 sa novijim. | Midi | Monitoring | 4 | 15-03-2010 01:42 PM |
Ima li razlike? | quadrifoglio | Audio Software | 0 | 25-10-2009 02:24 PM |
Razlike izmedju HI-FI i studijskih kutija | Klon | Monitoring | 27 | 08-06-2007 05:50 PM |
Razlike izmedju maticne ploce od 80 i 200 eura? | drzox | Computer Hardware | 9 | 11-02-2007 07:57 PM |