Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 13-08-2012, 03:36 PM   #11
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Default Re: "Zvezdana Kisa"

Jesi ovo bazirao na novom ili prvom miksu koji sam okacio?

Mislim (prilicno sam siguran) da nije bilo problema sa fazama pri miksanju bubnjeva. Sanre je izgleda pojeden od strane gitara i to me mnogo zeza. Svaki EQ zahvat kojim oslobodim mesta sanre-u mi umlitavi gitare. Videcu da li ce biti prilike da se vratim miksu u narednih par dana.

Pri masteringu sam prvo uradio paralelnu kompresiju sa L1 lmiterom i polako gurao nivo sa FF Pro L na master-u. Nakon SSL master comp-a sam stavio c6 koji blago sabija niske i deo visokih (mislim da je neki preset u pitanju ali sam podigao dosta treshold da bih ublazio kompresiju). Nakon toga sam pravio mnoge korekcije sa FF Eq-om (Linear phase u M/S modu) kao npr. locut 25hz mono i 60hz stereo plus raznorazni cut/boostovi (1,2 db gore dole).
Dopalo mi se kako SSL eq "ohladi" ceo mix pa sam ga stavio na master i dodao pola db-a oko 3k kao i 1 db boosta oko 10k zbog presensa sto je verovatno dovelo do toga da ti zasmeta vokal?
Mislim da je to, to? Pogledacu malo kasnije kako sam setovao Pro L jer sam se mnogo igrao sa opcijama dok mi nije zazvucao kako treba.
MUzzY is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules