|
Mastering Tehnike postprodukcije i masteringa... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#9 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Najva?nije je imati ličnog insajdera u televiziji kojoj isporučuje? materijal. U smislu da ti taj insajder iz arhive i?čupa emisiju koju si čuo na toj televiziji i koja je imala zadovoljavajući zvuk. Pa onda analizira? taj predlo?ak i njega koristi? kao "modlu". Naravno, mislim na originalni materijal, ne na snimak sa emitovanja. Po?to znam da si dosta dugo isporučivao emisije RTV čudi me da već nisi pribegao tom principu ![]() Stvar je u tome da -12dBFS ne znači ni?ta u smislu glasnoće, a ni RMS nije naročito pouzdan pokazatelj koliko je ne?to zaista čujno. Ekvalizacija (naročito EQ dijaloga) je ustvari najva?nija stvar za TV. Takođe - relativno ?tedljivo sa kompresorom na dijalogu, a nimalo ?tedljivo sa automatizacijom. Sećam se da smo jednom već vodili debatu oko toga ovde na Forumu, pa si govorio kako je to jako sporo. Kad uđe? u rutinu nije toliko sporo, a mnogo je bolje. Pozdrav, Vasa
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Peak Pro 7 | Mika Technika | Mastering | 1 | 26-01-2011 09:45 PM |
Peak-metri u Sonaru reaguju sporo? | Ghost Dog | Audio Software | 8 | 20-09-2009 12:36 PM |
Kako se rijesiti peak-a na 130 Hz? | Edi Prog | Dizajn i konstrukcija studija | 13 | 06-11-2007 12:00 PM |
Ima li neceg novog? | LAMPASH | Gitarska Produkcija | 13 | 13-05-2007 02:52 PM |