|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
i Arture je sve rekao...! svaka cast. Za primedbe, problem je prisutan na SVIM forumima. Neko voli da "objasnjava sve", da prica o spravama (koje nema i nikada nije radio sa njima!?) itd...i trolova ima na hiljade !! Sto se tice "stare ekipe" (ili sta je vec ostalo od njih)...hmmm sve su to changrizave dede (hahaha) koji sta god pametno imaju da kazu - UVEK ce tu biti nekolicina pametnih novajlija koja ce to da ispljuje. Ja sam sve vreme pricao da nisam tehnicki potkovan, (ja nikada necu reci "daj mu 3db na 4Khz, itd..) niti znam niti me zanima sta koji deo u spravama radi...sta sam ja pokusao da podelim je moje iskustvo iz prve ruke, radeci u music bizzu u Londonu, vise od 15 godina (da ne pominjem pionirske godine u Beogradu gde smo podosta uradili pre nego sto otisli u Englesku) Kroz studio u kome sam bio i kroz moj studio je boravilo jako mnogo ljudi, artista. proucenata i snimatelja koji su velika imena, a da ne pricam sa cijim sam sve vokalima i produkcijama sretao kroz rad. Ss SVIM tim ljudima sam pricao, druzili smo se u studiju, sa nekima sam radio, itd itd itd... neka svako proceni sta moze da se cuje i nauci kad si SVAKI DAN, tokom 7-8 godina (dok je bio peak!) u kontaktu sa ljudima koji su na top listama !! Pa valjda svi oni (zajedno samnom) koji sam preturio svasta preko glave mozemo nesto da skapiramo.... Da ne pricam kako nikome tamo nije bilo jasno kako ja mogu da radim vise (razlicitih) stilova muzike i da sve to zvuci kao da su radili razliciti ljudi....hocu da kaze da je volume rada i produkcije bio kao u fabrici !!! Mnogo, brzo, dobro - jer ako ne valaja ta A&R ce da se vrati napusi te i nikad vise nece da te zove.... Puno stvari koje sam video / osetio i doziveo se UOPSTE ne uklapaju u neke poglede i shvatanja koje sam ja imao (A I OGROMNI DEO CLANOVA FORUMA JOS UVEK IMA). I sad kad nekome nesto kazem, pokusam da skrenem paznju sta je u stvari bitno i na ste treba potrositi vreme i obratiti paznju - likovi koji slusaju muziku staru 30 godina, ne rade nista u poslu, nemaju pojma o snimanju itd...pocnu da izlaze ispod kamena i da se svadjaju... Ok - meni ne smeta...od Engleskih A&R likova mi je puno zadebljala koza !! Tesko je pogoditi koga sta interesuje na forumu...pre se neko interesovao SAMO za snimanje, neko za programiranje, neko na komponovanje - sad SVI HOCE DA RADE SVE - sto iziskuje godine i godine i godine vezbanja i slusanja svega i svacega...a niko vise nema vremena za to. A da ne ulazimo u price sto je ceo taj biznis polako poceo da gubi smisao (ukoliko se doticna osoba ne nalazi na samom vrhu i radi sa top ekipom - koja moze posteno da plati sav taj trud / znanje / umece itd..)
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Blade studios | quake2 | Dizajn i konstrukcija studija | 8 | 21-07-2011 10:03 AM |
Van Gogh - LA Mix | HeatMan | Razno | 7 | 10-12-2009 05:06 AM |
Miloco Studios London | Mika Technika | Razno | 0 | 03-10-2009 07:15 PM |
Niels Van Gogh & Carlos Mendes _ Every Fucking Weekend _ Disko Massaka | codar | Promocija radova | 0 | 16-12-2008 09:20 PM |
Van Gogh - MTV Adria | idekius | Razno | 32 | 12-01-2008 12:12 AM |