Ma, ta prenosivost, tj. te?ina instrumenta (a, ja sam podstanar), uz ogorman teholo?ki napredak i prihvatljivu cenu za neke modele, su argumetni koji su me i naterali da se podrobnije informi?em o el. klavirima.
Ako bude bilo zainteresovanosti za dalje ?kolovanje i posle srednje muzičke (nadam se), onda bi se stvari odvijale u pravcu kupovine ozbiljnijeg instrumenta.
Akustični pianino u osrednjem stanju ko?ta i do 1500 evra, plus redovna ?timovanja i te?ina od ~250 kg, a ja sam podstanar...
Nisam razmatrao neki stage piano, jer sam bio u ubeđenju da je to ni?a kvalitativna klasa dirki, dinamike... Koliko vidim, to nije tačno. Ukoliko je to isti kvalitet izrade kao i kućni el. klavir, onda bih bio najradiji za tu varijantu. Uz neki adekvatan stalak, to bi bila optimalna varijanta za mene. A, mo?da i ja ponesem ponekad na svirku...

Ne interesuje me ni jedan model koji ima USB, MIDI, sint boje, itd... Zanima me jedino dobra mehanika, dinamika dirki... Znači, samo osećaj pod prstima da se radi o klavirskim dirkama. Samo je sviranje klavira ono ?to hoću, ni?ta od komercijalnih trgovačkih novotarija.