![]() |
Digitalni klavir (pianino)
Potreban mi je savet za kupovinu digitalnog klavira, pianina, kako god da ga neko zove. Moj sin kreće u 4. godinu ni?e muzičke ?kole i neprihvatljivo je da sve zahtevniji program sprema na mom Tyros-u 1! Isto tako nam je neizvodljivo da čekamo na red po sat vremena u ?koli, da bi on ve?bao pola sata i to uglavnom u vreme koje nam ne odgovara. Sve u svemu, kupujemo digitalni piano, samo nam je potreban dodatni savet, da se ne bi mnogo zaje*ali!
Nekako sam sveo izbor, kao best buy kupovinu, na par modela firme Kawai: CN 23: http://www.kawaius.com/main_links/di...2010/cn23.html (oko 1200-1300 evra) KDP 80: http://www.kawaius.com/main_links/di...KDP/kdp80.html <!-- / message --><!-- edit note -->(oko 1000 evra) Na internetu sam nai?ao na sve do poslednje pozitivne kritike, jeftiniji su od Yamahe... Nisam u situaciji da dajem neke velike pare. Usput, voleo bih da to bude instrument koji bi potrajao i sa kojim bi moglo da se ide i na dalje muzičko obrazovanje. I koji bi i meni mogao da poslu?i za trenutke opu?tanja... E, sad... Jo? koji koristan savet bi dobro do?ao. |
Re: Digitalni klavir (pianino)
Koliko sam primetio, Kawai digitalni klaviri vaze za jedne od pouzdanijih/uz Roland i Yamahu/ i odlican su izbor u svakom slucaju... Nisam ih mnogo svirao pa ne mogu da komentarisem ove modele konkretno. Jedna stvar mi se kod njih ne svidja a to je sto su mnogo glomazni, odnosno vode se pod 'kucni' ne pod 'binski'. Doduse, gledam sad njihov izbor i ne vidim nijedan Kawai a da je 'stage piano'... Neki put mozda pozelite da ga prenesete negde i budu muke... Preporucio bih, zato, neki koji je prenosiv. Ima prenosivih koji imaju drveni stalak i koji se savrseno uklapa u ambijent a moze i bez njega da se koristi... Inace, sumnjam da ima nizih cena kod nas od ovih... ;) http://www.mitrosmusic.com/proizvodi...iri.p:33-KAWAI
pozdrav |
Nisam bas siguran da je elektricni klavir pravi instrument za ucenje u osnovnoj, a i ako bi nastavio u srednjoj muzickoj skoli.
Ja sam vise za klasicni pianino (elektronika je napredovala mnogo, ali u cenovnom rangu koji si naveo mislim da nije to to, a i ako nista navikavanje kod dece u toku skolovanja sa elektricnog pa na klasicni, ne znam...znam cena novog je i duplo veca od tvoje planirane), nov ili polovni...(cene polovnih koji kupe prasinu danas je oko 1000 do 1500e). Naravno treba proveriti mehaniku i stanje (otici sa klavir stimerom kojeg poznajes u razgledanje i "testiranje" polovnog instrumenta). Sta oko izbora instrumenta kaze profesor kod koga tvoj sin ide na nastavu? Pozz :D . |
Licno imam losa iskustva sa Yamahinom Clavinovom, zbog "lepljivih" dirki koje kasnije potpuno otkazu. Kawai je dobar izbor, mada ostali preseti nisu nimalo ubedljivi (Hor i Orgulje npr). Tu je valjda Tyros 1 bar malo bolji :wink:
U vasem cenovnom rangu ima dobrih ponuda za odlicna polovna pijanina koji bi sigurno mogli da se koriste do kraja srednjoskolskog obrazovanja, a mozda i dalje. Pitanje je samo da li bi vam odgovarao polovni pianino ili zelite novu stvar. |
Quote:
|
Quote:
|
Desavalo se sa YD serijom nekada davno ali ali sa CLP ili P ne bi trebalo da bude problema. CLP230 mene sluzi vec 8 godina beskprekorno. @Filip_ klavinova je bolje resenje, svakako, jer je slicnija koncertnom klaviru pod rukom nego sto je to vecina pijanina.
Pozz. |
Quote:
Najbolje da decko proba, ako moze, i jedno i drugo pa da izabere, ipak ce on da vezba i svira na njemu. Pozz :D . |
Odgovor je tacan.
|
Yamaha CLP 920, kupljena 2000. u "LiraStyle", trenutno 20 dirki nisu u funkciji, tendencija da za par godina nijedna ne radi!!!
Japanci su svojevremeno menjali ljudima kompletnu klavijaturu na tom modelu, ne bi li se nekako izvadili, ali naravno Srbija je zaobidjena, bar po informaciji iz 2006. koju su mi dali u "Mitros music-u". JBG! |
All times are GMT +1. The time now is 04:50 PM. |