|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
pozz! M audio ko sto kaze Bockie... kao integralna jedinica sa predpojacalima je coool.. ili presonus... I ja bih to izabrao ako je u okviru cene. I ako ima trenutno. Ali i Delta 1010lt je M audio ![]() a evo na kup-pro sajtu... link na pm... covek daje recording mixer fostex 12ch, 8 subgrupa.. i deltu 1010lt ( 8 ch adda + 2ch spdif) za 300eurona!!! Sve to, mogucnost miksanja bez snimanja, tj bez pc-ja, mix na probama, razna povezivanja, lajn i ostale ulaze...fantom... nije losa kombinacija. Cak se mixer moze upotrebiti i za nastupe uzivo? Pritom, delta ima pristojan zvuk iako je lajt, 24bit?, mislim da sam merio ok0 -65-70 db suma sto je podnosljivo.. Povezivanje istog ide ovako...: na jednom kanalu: mikrofon u kenon ili sint (ili gitarska pedala) u line... na istom kanalu imas insert, odatle vadis signal i teras na snimanje u deltu. I tako 8 kanala. Potrebni su posebni jackovi za insert, oni su stereo... to je sira prica (moze posle) Signal mozes uzeti i sa subgrupe... ko sta voli ![]() Ako ti je malo 8 kanala ( ne bi trebalo biti) mozes neke instrumente da miksujes u manje kanala- napr bubanj u stereo ( ili u 3 ili 4 kanala) ili da koristis trik da ako ne sviraju u isto vreme (sola ili pevaci) da ih mixujes u jednu subgrupu pa razdvojis kasnije u programu. Ako zelis da pri snimanju slusas deo matrice sa compa, vodis stereo izlaz sa delte (napr ch 1 i 2) na mixer, i mixujes sa onim sto snimas da bi imao monitorizaciju. to mozes da radis preko sendova ili u master mixu, zavisi kako si konfigurisao mixer. Takodje je moguca monitorizacija i sa same kartice tj njenog mixera... (uf, koliko ima toga... ![]() Cela ova kombinacija ti daje mogucnost i analognog remixa tako sto pustas snimljenih 8 ch iz delte u line ulaze u mixer, napravis mix (malo zabave u retro stilu ![]() Ipak je bolje i lakse remix uraditi na compu, ima dosta pluginova... manja su izoblicenja, sum a djabe efekti i sl.. ![]() ps. Ko zna da radi, sa ovim setupom moze napraviti veoma korektan, komercijalni remix. Znam najmanje jedan komercijalni studio u centru bg koji je do skoro (mozda jos uvek?) imao 2x 1010lt... ps2. Nema firevire))) delta 1010 je pci, zauzima mislim 1 slot. ps3. za pocetak... treba ti i oko 200m kablova, pac polje... ![]() ps4. 8 mikrofona u jednoj prostoriji koja nije dom kulture? Bez izolacije, nagluvih soba, absorbera?... ![]() Brate, faze ima toliko da se izmesaju da ce na kraju kada dignes jedan regler napr. na snimku gitare... da se spusti cujnost pola drugih instrumenata.. Za pocetak probaj bubanj sa 2 mica (danas sam na Tubeu cuo tipa koji je samo jednim micom super ozvucio komplet- neki test sa at 4050 vs behr b2), bas direktno ili sa di boxom, pedalom, ritam direkt sa pedalom, solo amp na mic... 2-3 mikrofona, puna kapa. Ili nasnimavanje... ![]() Last edited by nikolaivanic; 20-07-2011 at 09:12 AM. |
|
![]() |
![]() |
Tags |
behringer xenyx x2442usb |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Dilema - potreban savet | Mitjovan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 19 | 22-01-2009 11:11 PM |
Mixeri: Soundcraft EFX8 ili Behringer Xenyx 1622fx | frcko | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 16-08-2008 06:46 AM |