Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 14-07-2011, 01:38 AM   #1
Matya
Member

Default Stigao Kronos... ili NeKo Le

Imao sam prilike da probam ovu novu alu...
Stigla je kod mojih bivsih kolega u Sky i mogu vam reci da treba da ucinite isto, strasna je sprava, klaviri i gudaci su nestvarni, tu su stvarno otkinuli...

Mislim da kida konkurenciju bez problema ako nista drugo bar zbog funkcionalnosti i prakticnosti, ali ima tu dosta toga sto je staro, akustare nisu cini mi se pipnuli, dosta duvaca i gudaca je staro itd, itd...

Sto se tice sint endzina super rade kao instant varijanta da ne vuces svaku od tih sprava pojedinacno i ako gledas sa te strane kronos ispada i jeftin, medjutim primetio sam da nedostaje patcheva koji te endzine treba da prikazu u pavom svetlu, mislim da bi kronos trebalo da parira bez problema i nekim VA sintevima i sigurno tehnicki to moze, ali tek ako sam napravis, jako malo gotovih patcheva ima. Konkretno Mod7 koji je emulacija FM sinteze ima gomilu varijacija na temu cuvenih zvoncica i rhodes-a ali jako malo preko toga, u poredjenju recimo sa FM-8 deluje na prvu loptu smesno i siromasno, da ne pominjem ms-20...

I najzanimljivija stvarcica koju sam saznao, ne bih sad rekao kako, je da Kronos u sebi zapravo sadrzi intel d510mo plocu od 50e sa atomom na 166ghz. Sa ostatkom sprave ploca je povezana usb konekcijom, cak je tu i integrisana zvucna, koja naravno ne radi!!! Tu je cak i atx mini napajanje.

Sprava radi mrak i ovo joj naravno ne umanjuje vrednost, strasno je jednostavna i prakticna, ali je ocigledno na koju stranu industrija ide, pitanje je samo kada ce neki kinezi da strpaju tri puta jacu masinu unutra, urade O.S. ostave slotove za vst i odvale Yamahice, Korgice, Rolande i pritom to naplate 500e...
Matya is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules