Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 05-04-2011, 12:32 AM   #31
MD
Senior Member

MD's Avatar

Default Re: Andy Sneap i SSL

Quote:
Originally Posted by jerryrain View Post
zar ne bi trebalo isto da se cuju sve lin6 simulacije, nebitno da li je pod, podxt, x3, hd ili pod farm u pitanju, posto je identican algoritam?

Koliko sam upućen, POD xt, x3 i pod farm su ista stvar ?to se tiče sounda. Tako ka?u u Line 6. Ne znam za ovu novu HD seriju...

Opet, ako provlači? zvuk kroz POD xt i njegove d/a konvertere pa u karticu, ili s druge strane kroz neki svoj di box, preamp, pa na Pod farm, mozda tu ima neke sitne razlike u samom zvuku, ali ne u karakteru simulacija...
Sjećam se govora o kvaliteti samih ulaza POD xt, i zaključka da kao DI box i nije ne?to.
Isto tako, neki ka?u da gearbox i pod farm imaju različit sound. Ja mislim da je to zbog bolje grafike na pod farmu pa se sve čini kvalitetnije. Sound je isti i nije najavljivan kao različit od gearboxa od strane line 6.

Originalni POD nema isti zvuk kao novije serije.
Meni je tu najbli?i v-amp pro (koji je u biti Behringer kopija POD-ja). Ali v-amp ima gore cabinet simulacije i neki modeli dosta ?ume, ili noise gate nije dobar kao na POD.

Kasnije verzije imaju veće mogućnosti kombiniranja. Mo?e? staviti tubescreamer pred pojačalo ili sličnu pedalu (simulaciju), pa malo učvrstiti i definirati sound.
Original POD ima neki dodatni drive booster i distortion, ali ne mislim da djeluje na isti način. No, to mo?e? rije?iti dodavanjem hardware gitarske pedale ispred POD.

Neki ka?u da čak upgrade verzija 1.x chipa na 2.0 (dakle, na POD 2.0.) verziju, radi razliku. Neki se vraćaju na original chip. Nisam probao 2.0 upgrade pa ne znam.

Original POD i kasnije verzije ne koriste isti procesor, zbog toga nema upgradea sa novim simulacijama kao na XT, x3 itd.
Tako da ni simulacije same po sebi, tojest, algoritmi, nisu isti...

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One
MD is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules