![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Meni je glavna alatka uvek bilo moje uvo! Svaki instrument treba da sedi u svom "dzepu" , kako kazu. Ovde oduzmes od jednog i napravis mesto za drugi. Ja nikad nisam stavljao prvi kik koji naleti pa ga farbao posle. Uvek sam trazio zvuk kika koji mi je bio najblizi onome sto sam imao u glavi, isto i za bass.. Najvaznije mi je bilo da se "glavne note" basa ritmicki poklapaju sa nogom (ukoliko nije 4x4 beat..) Ja nekako odmah cujem da li farbe rade zajedno... Znam da neki ljudi odmah seku sve ispod 40hz, maltene na slepo...da "ociste" to dole....licno, skoro sam imao dobar primer..radio nesto kuci, sve zvucalo OK, otisao u studio pustio na velike i cones iskacu ko ludi na bas sintiju!! Odma je pao cut od 45hz...i cone se smirio odmah..heheh kompresija hoce da smanji i pojede zvuk...doda punch, ali nekako smanji..zato svi "podvlace" nekompresovane stvari ispod, da podbljavaju. Puno njih izvlaci paralelne izlaze a mikseti (duplo jaci signal i nema faze)..to je stari trik..a u DAW-u...provuku traku kroz nesto (analogno, usnime opet) i onda je podvuku ispod...onda nema problema sa fazom.. a layerovanje - tu sve na uvo...zavsi sta trazis! Jedan zvuk doda body, drugi vrh itd...ti odaberes u skladu sta ti treba u pesmi... Pravi izbor zvukova je pola posla !!! Uzmi neku pesmu i zamisli je sa drugim zvukovima, makar to bio zvuk ili dva i vise nece raditi dobro!! ali pravilo je da nema pravila. Sve moze - samo da zvuci dobro na kraju - a kako se doslo do toga nije bitno !!!
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
DaBear ako te ne mrzi | Coolman | Promocija radova | 2 | 28-10-2009 10:30 AM |
@DaBear:) sexy back 2006 rmx | Flamez | Promocija radova | 31 | 12-10-2009 11:41 AM |
Studio Druga Maca Feb1988 Awacs & DaBear | DaBear | Razno | 36 | 14-03-2009 06:52 AM |
SX - dva pitanja | HeatMan | Audio Software | 15 | 23-02-2007 07:08 PM |
Par PitAnjA | dlukace | Audio Produkcija - Tehnike | 29 | 30-09-2004 05:01 AM |