Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 08-10-2010, 04:09 PM   #11
iatros
Member

Default Re: Preporucite dobar film

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
jedino ?to ja ?elim da istaknem je licemerje "američkog sna" i njihove "slobode", amandmana i svega ostalog, kao i to forsiranje sistema - ono ?to uspeva, dobro je. Sla?em se da je logično da je njihova globalna politika expanzionizma uticaja i ekonomsko-vojne dominacije potpuno logična srazmerno njihovoj veličini i jačini. Da nisu oni, bio bi neko drugi. I uskoro, čini mi se, biće neko drugi, a onde ćemo videti kome ameri nedostaju ili ne.

mislim, pobogu, pričamo o ekipi koja je spaliv?i 300.000 ljudi u par minuta, slavila kraj rata i svoju veliku pobedu. I to 300.000 civila, onako, sabajle probuđenih.

Slazem se. Posebno bih istaknuo licemjerstvo. Za tu cinjenicu ima milion primjera. Citav taj njihov mitos, koji smo mi - kao skoro citav ostali svijet - od djetinstva pokupili kroz dominaciju kulture, posebno filmske Hollywood-ske industrije.
U ovom threadu je neko napisao da smo jos dobro prosli sto su Amerikanci izasli kao pobjednici iz 2. Svjetskog Rata a ne naprimjer SSRI. Slazem se da smo ipak sa Amerikancima bolje prosli ali mislim da u takvoj izjavi ima medjuostalom i utjecaja upravo te kulture u formi Hollywood-skih filmova za mase. Uvjek su ti Rusi predstavljani kao neki monstrumi, slicno kao i Arapi ili u mnogim filmovima i Srbi danas (aktualna opaska o Srbima u "The Expandables"). A da se podsjetimo ko je zaista oslobodio Berlin i mnoge koncentracione logore u 2.Svjetskom Ratu?
Kao primjer licemjerstva mi pada na pamet dojen Americke politike Henry Kissinger. Taj covjek je vjerovatno kriv za priblizan broj mrtvih kao i Sadam Hussein ali vazi za jednog od naj boljih mozgova Americke politike. Aktualno takodjer mirovni pregovori Palestina-Israel. Na jednu stranu se propagira rjesenje sa dvije drzave i Jerusalemom kao zajednickim glavnim gradom. Amerikanci se tu postavljaju kao nepristrani. A evo govora Americkog predsjednika pred AIPAC-om. Sama cinjenica gdje se odrzava govor, vec mnogo govori:
http://www.youtube.com/watch?v=kfSoC3s4_hc

A da su Amerikanci krivi za sve probleme koje postoje na svijetu i kod nas, to mi je smjesno i veoma komotno da se rjesimo sopstvene krivice i nesposobnosti.

@balthazaar

"Deal" zaista nije nista novo. Ako se pogleda historija starih Rimljana, vidi se da su i oni vec imali taj sistem "pacta servanda sunt". Svako dobije svoj ugovor i tretira se po tome. Ako si snama, dobar si. Divide et impera. To je stara prica. Slazem se za ulogu JNA u raspadu SFRJ.

@Big Bockie

Zar se ovo "Izrucili predsednika (ma kakav da je bio),celu vojnu i garnituru..." ne stoji u sukobu sa "Ne kazem, ako je neko gresio, brate - sud, vojni sud, preki sud, osudis ga i cao...kakvo crno izrucivanje...".
Zar nije bolje "ma ko god bio, nek se izruci ako je pogrijesio"?
iatros is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Posting Rules