|
Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Member
|
![]() Quote:
Slazem se. Posebno bih istaknuo licemjerstvo. Za tu cinjenicu ima milion primjera. Citav taj njihov mitos, koji smo mi - kao skoro citav ostali svijet - od djetinstva pokupili kroz dominaciju kulture, posebno filmske Hollywood-ske industrije. U ovom threadu je neko napisao da smo jos dobro prosli sto su Amerikanci izasli kao pobjednici iz 2. Svjetskog Rata a ne naprimjer SSRI. Slazem se da smo ipak sa Amerikancima bolje prosli ali mislim da u takvoj izjavi ima medjuostalom i utjecaja upravo te kulture u formi Hollywood-skih filmova za mase. Uvjek su ti Rusi predstavljani kao neki monstrumi, slicno kao i Arapi ili u mnogim filmovima i Srbi danas (aktualna opaska o Srbima u "The Expandables"). A da se podsjetimo ko je zaista oslobodio Berlin i mnoge koncentracione logore u 2.Svjetskom Ratu? Kao primjer licemjerstva mi pada na pamet dojen Americke politike Henry Kissinger. Taj covjek je vjerovatno kriv za priblizan broj mrtvih kao i Sadam Hussein ali vazi za jednog od naj boljih mozgova Americke politike. Aktualno takodjer mirovni pregovori Palestina-Israel. Na jednu stranu se propagira rjesenje sa dvije drzave i Jerusalemom kao zajednickim glavnim gradom. Amerikanci se tu postavljaju kao nepristrani. A evo govora Americkog predsjednika pred AIPAC-om. Sama cinjenica gdje se odrzava govor, vec mnogo govori: http://www.youtube.com/watch?v=kfSoC3s4_hc A da su Amerikanci krivi za sve probleme koje postoje na svijetu i kod nas, to mi je smjesno i veoma komotno da se rjesimo sopstvene krivice i nesposobnosti. @balthazaar "Deal" zaista nije nista novo. Ako se pogleda historija starih Rimljana, vidi se da su i oni vec imali taj sistem "pacta servanda sunt". Svako dobije svoj ugovor i tretira se po tome. Ako si snama, dobar si. Divide et impera. To je stara prica. Slazem se za ulogu JNA u raspadu SFRJ. @Big Bockie Zar se ovo "Izrucili predsednika (ma kakav da je bio),celu vojnu i garnituru..." ne stoji u sukobu sa "Ne kazem, ako je neko gresio, brate - sud, vojni sud, preki sud, osudis ga i cao...kakvo crno izrucivanje...". Zar nije bolje "ma ko god bio, nek se izruci ako je pogrijesio"? |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Preporucite kameru | Tribal_kg | Pricaonica | 0 | 22-07-2009 05:34 PM |
Preporucite STEREOIZER | bleiber | Produkcija Elektronske Muzike | 10 | 09-02-2009 11:44 PM |
preporucite mi condenser mic | jaybox | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 16 | 27-07-2007 05:24 AM |
Preporucite mi software | PedjaBG | Audio Software | 12 | 30-09-2004 01:03 PM |