|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Dakle, ovo je sada?nje stanje.
Očigledno funkcionira, dobro sam radila godinama u tom prostoru i na ovoj jedinoj točci gdje je zvuk stvarno ok (bilo kakvo pomicanje rezultiralo bi katastrofom). U vrijeme kad smo to radili, nisam imala niti dovoljno love, niti vremena da to napravimo kako treba. Sad je vrijeme da napokon sredim prostor kako treba i rje?im se tih spu?vi koje su ubile svu prirodnost prostorije (i kradu kisik opasno). Namjena ovog studija je prvenstveno meni ugodan prostor za skladanje i mixanje glazbe koja mora izaći van potpuno spremna za broadcast. Snimanje drugih glazbenika se svodi na akustičnu gitaru, violinu, glas i sl. I to opet samo za svrhe isporuke MOJE glazbe. Dakle, ovo nije studio u kojem mislim primarno snimati i raditi za tuđe projekte, stoga va?no mi je da je akustički maximalno dobro tretiran (koliko to ova nepovoljna soba mo?e biti), ali također da mi je ugodno boraviti u njemu satima i danima neprestano. _______________________________________ 1. korak mi je dati na izradu novi stol, zatim staviti nova vrata koja vode na balkon (sa trostrukim izo staklom, gu?i do 50dB vanjske buke)... postaviti neku dobru tihu klimu. Jedna moja mala ?elja: Jako, jako ?elim negdje u sobu ukomponirati drvo. Da li samo na zid radi topline i ne neke funkcije (apsorbcijske ili difuzorske) ili u obliku difuzora, sve jedno, ali molim vas za neku sugestiju kako ubaciti ne?to drva u ovaj prostor. Gdje i ?to? ?to se tiče rasporeda stola i klavira, slobodno mjenjajte sve ?to je moguće da napravimo najbolji polo?aj. Hvala unaprijed na svemu! Jedva čekam započeti. Evo slike sada?njeg stanja |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
opremanje studija | gars | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 20 | 27-02-2010 10:15 AM |
renoviranje studija | SandRob | Dizajn i konstrukcija studija | 173 | 27-09-2009 08:36 AM |
Registracija studija | OFF | Razno | 32 | 10-04-2008 10:30 PM |
konstrukcija studija | nestor | Dizajn i konstrukcija studija | 4 | 19-12-2006 02:34 AM |
dizajn studija | zvincic | Dizajn i konstrukcija studija | 16 | 20-06-2006 01:10 PM |