Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 18-02-2010, 08:32 PM   #11
nikolicdn
Member

Default Re: Korg M3

Quote:
Originally Posted by tuomas View Post
NIKOLICDN-rolandu xp i jv nista ne fali,ali za svadbe i tezge i razne maskare!!! Ovo je bio koncert Zdravka Colica!!!
recimo da je na JV baziranim klavijaturama i modulima, a i bas na XP-u svirana recimo Chaka Khan, George Benson - Absolutely Live, Marcus Miller par koncerata, Stevie Wonder BBC i jos puno koncerata koje sam gledao, od toga ima dosta koncerata izmedju 2005 i 2010! ne bih se slozio da postoji klavijatura (synth), koji bi mogao da okarakterisem kao tezgaroski! recimo Korg PA80 i Roland G-800 mogu biti, jer su namenjene bas za tako nesto!

I dalje su neuporedivo bolji klaviri, brass-ovi itd. sa JV sinteze, nego sa bilo kog Korg-a Triton serije ukljucujuci i M3!

Druga stavka koja me je uvek nervirala kod tih Korg-ova je jeftinoca izrade, losi konverteri koji rezultuju da me jednostavno nema u matrici iako sam se borio praveci performance, patch ili pattern da to sve prozvuchi! Ali sva sreca ispod nekog Korg-a uvek sam imao Roland XP serije na kome za sekund napravim isto to sto prozvuci istog trenutka i imam me taman toliko i u monitorigu i etru pa se izvuchem!

Sva sreca otarasio sam se i poslednjeg Korg-a i nabacio Yamahu, opet ozbiljniji synth!

Rekao bih da svaki synth nadje svoje mesto u raznim varijantama, ali isto tako mislim da XP-80 sa 4 prosirenja je vrlo pouzdana, kvalitetno odradjena, klavijatura sirokog spektra patch-eva koja moze posluziti za razne svrhe!

P.S. Extreme je vrlo dobro napravljen alat za jednog muzicara i ne moze biti prostije rukovati njime, vrlo korisna sprava, ali opet kazem, njegova izrada i dosta jeftin zvuk u nekim slucajevima (patch-evima) su ono sto sto ga cine jednostavno Korg-om!

Nadam se da niko ovo ne shvata licno, jer pricam o spravama i mojim licnim iskustvima!
nikolicdn is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules