Re: Revox BX350?Loudspeakers
Ja sam slusao revox zbog kog si zapoceo temu i mislim da sa aspekta onoga za cega ti treba ne treba da zalis sto je prodat.To mi je u jednoj radio stanici u kojoj sam radio bio glavni monitoring par godina.Taj zvucnik svira totalno "relaxirajuce",ne znam kako drugacije da ti ga opisem.Milina je sto ti svira 8 sati na dan na prilicnoj glasnoci a da ti nikada ne zasmeta,prilicno je precizan,jako malo koloracije i izoblicenja ali....nema basa koji pomera zeludac i prostornost mu nije jaca strana,sve je poprilicno ravno ali takodje i poprilicno velik zvuk,jasan.Odlicna kutija za te pare ali ne i za snimanje rep muzike zato sto mislim da ovaj zvucnik ne pruza tu neku napetu atmosferu u prostoru i pogotovo ne zato sto ce musterije uvek ocekivati da cuju nesto tvrdje od onoga sto ce revox da odsvira.Idealan su izbor za radio stanice i rad na aranzmanima,radis i ne umaraju te.Takodje su ovi zvucnici mnogo vise "studiski monitor" ako pod tim pojmom podrazumevamo ono sto pretpostavljam da svi podrazumevamo od recimo adama A7 ili dynaudio bm15 koji spram ovog revoxa isuvise kolorisu zvuk a sto se tice frekventne karakteristike ne mogu ni da mu primirisu.Prica o hi fi-u i studiskim monitorima je onako....izlizana odavno,pogotovo kada se rastave lepo na komponente neki "studiski monitori" pa vidimo da su driveri i skretnice identicni onima u hi fi kutijama.U nizem rangu cena razlika je uocljiva samo u natpisima,dizajnu i finisu box-a i eventualno se na kao ovim studiskim stavi neki stitnik preko drivera sa zadnje strane zbog kompjuterskog monitora sto je sa omasovljavanjem tft-a opet postalo proslost.Primeri za ovo su tannoy reveal,krk modeli,Dynaudio,adam riboni koje hi fi zaludjenici obozavaju itd i dobro je da je tako jer u principu zvucnike mozemo da podelimo samo da dobre i lose ma da i tu imamo problem sa ukusima,iskustvom......Vecina ovoga sto sam napisao je naravno samo moje misljenje ali neke stvari vezane za drivere itd su cinjenice...mozda bi na tebe revox ostavio sasvim drugi utisak,ko zna ali mu obavezno posveti paznju ako ikada opet naletis na njega,pogotovo ako je vezan na studer pojacalo,to je sigurno vredno iskustvo jer se radi o pomalo specificnom zvuku koji ja kasnije nisam vise ni na cemu drugom slusao.
Last edited by quake; 22-10-2009 at 07:19 PM.
|