Quote:
Originally Posted by alen
Iskreno Neve ti zvuci bolje?
PRE-73 je polukinez od 300Eura i ja mislim da je za tu kintu M.R.A.K.,barem ono sto sam cuo slusajuci na desetina snimaka tim uredjajem razlicitim mikrofonima.Ni sam da ga pravis za 300 Eura neces bolje proci.U osnovi ima Neve zvuk i svakako da nema dimenzionalnost i finese kao original ali zvuci odlicno.
Ja i kolega cekamo neku lovu i odmah ce da padnu dva komada,najmanje.
|
Sve je to ok , ali.....testovi preampa tipa: akusticna , vokal i sl. uglavnom ne daju pravu informaciju, jer ko nema extra monitoring i izverzirano uho , nema pojma ni sta da slusa.GE je definitivno za te pare i vise nego dobar , ali koliko zaista vredi pokazace neki duzi period koristenja.Moje iskustvo sa nekim drugim polukinezima varira od "solidno zadovoljan" do "ocajan".Ocajan sam bio kad u ruci imam extra da konvertor kome npr. ne radi fantom na preampu (i to vazi za sve proizvedene komade), ne moze da lockuje externi clock i sl.Kupis ga za 300 eur a onda za par meseci molis da ga prodas za 200.......bacanje para ...ali bukvalno....
GE me je privukao jer je jedan od retkih pokusaja jeftinog kloniranja Neve preampa , a navodno se pokazao kao odlican.Sve u svemu ...sutra mi stize.