Go Back   Rumski Forum > Muzika/Glazba > Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere...

Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova....

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 24-07-2009, 05:09 PM   #1
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Default Trebam suradnika - midi mockup u sibeilus score

Treba mi netko tko ima iskustva i sa midi mockupom orkestracije i sa pisanjem nota u sibelius, odnosno sređivanja midi podataka iz sequencera u kvalitetan score.
Netko tko je proučavao orkestralne note dovoljno da moze ovo brzo i učinkovito napraviti.
Znaci, ja ću dati midi file i mp3, a netko bi mi trebao to kvalitetno napraviti. Ja ću pola, taj netko drugi će drugu polovicu. Kompozicija će biti duga oko 4. min. Znaci, netko će imati 2 minute kompozicije posla.

Poanta je da ću do srijede 29.7. imati gotovu kompoziciju koja dobro zvuči, ?to najče?će znači da je to vrlo neuredan midi mockup sa adaptacijom nota da bi dobro ZVUČALO, no ne i izgledalo.

Trebat će srediti te note (iako već sad quantiziram vise nego inače, pa neće biti tako strasno "neuredno"), napisati adekvatnu dinamiku sa svim oznakama. Paziti kada sam i koliko instrumenata koristila i to jasno naznačiti u score (npr. nekad koristim 2 flaute istovremeno, nekad je samo jedna). Kao i artikulacije kori?tene (koje će biti u posebnoj midi traci, pa će po imenu (a i zvuku iz mp3) biti jasno o čemu se radi.

Dinamiku će trebati ispisati po onome kako zvuči, a i po midi podatku (najče?će je to otprilike ovako - piano - 0-31 velocity, mezzopiano - 32-63, 64-95 mf, 96-127 forte). Crescendo, decrescendo, diminuendo treba ispisati koristeći znakove tj. linije u sibeliusu, ne imena (zato ?to ja tako radim, pa da score bude isto napisan).

Glissove harfe treba skinuti sluhom i ispisati ih adekvatno tome.
Za harfu je potrebno koristiti enharmonijske znakove adekvatno kori?tenju pedala harfe (npr. ako u scoru ima c i cis, to je harfisti nemoguce za izvesti, stoga treba napisati c i des tj. db itd itd...)

Itd...

Za to mogu platiti 50 E.
Sve mora biti gotovo do 2.8. da jos stignem sve provjeriti, dopisati i poslati pravovremeno.

Zainteresirani, molim posaljite mi na meil score koji ste sami napisali ili aranzirali tuđi. U sibeliusu, po mogucnosti.
anita@anitaandreis.com

Hvala
Anita
ANITA is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules