Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 01-04-2009, 03:57 PM   #5
crisis.dub
Junior Member

Default Re: Koje studio monitore

Quote:
Originally Posted by Monroe/Rampart View Post
ovisi na sta si vise prijentiran, na pravljenje dubstepa ili njegov mix...ako je za mix, mozes komotno uzet a7ice ili hsm80, cut ces bassa koliko treba, fino i utegnuto, ali neces bas cut subove pretjerano...al kako se kaze "neke stvari nemoras cut, vec osjetit"
ako je pak samo za "beatmaking" i pravljenje dubstepa, onda mozes proc i s jeftinijom varijantom pa poslije "slat na mix"...iako, kao nekakva zlatna sredina mi se cini Krk VXT6...sub bi ti se relativno ok cuo, a imao bi i fin midrange...cijena mu je kao i a7icama, a za nesta malo vise mozes uzet i VXT8 koji su na istom tragu samo s malo boljim responseom...glupa usporedba, al meni recimo vxt6-icene odudaraju toliko od a7ica...bass je malo opusteniji, ali ga ima vise, a midrange nije toliko kirurski precizan, iako u tom cijenovnom rangu bih te vxt6-ice smjestio odmah iza adama, vjerojatno i ispred bm5-ica...u svakom slucaju probaj ih poslusat u ducanu...znam kolika komplikacija to moze biti kod nas, al eto, bar znas da si uzeo sta ti se dopadalo i da u tom trenutku nisi zajebao zbog lose preporuke, neznanja ili neceg treceg
Pa iskreno treba mi i za pravljenje dubstepa,a i za njegov mix.
Ne znam, al meni su nekako ove yamahe upale u oko i cine mi se sasvim ok, freq response je od 35hz pa nagore.

S obzirom da sad radim na zvucnicima koji su stari 14-15 godina i to su technics 2.1 sustav (oni olrugli sateliti dupli onaj veliki crni sub s 2 rupe, ne znam kako da objasnim
I srecom dosta dobar zvuk mogu izvuci iz toga(moje misljenje i misljenje nekih poznatijih producenata i vlasnika labela)
Al nije mi to to, dobrano se namucim dobiti ok sound

Mozete provjeriti kak mi zvuci mjuza na my spaceu mom http://www.myspace.com/crisisdotdub
Ima drugi player ispod prvog, na njemu je bolji zvuk.

Al hvala na ovako podrobnom odgovoru
crisis.dub is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules