|
|||||||
| Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#20 |
|
Member
|
hvala na dobrodoslici shiva,
da, tema je dosta stara, na ovim prostorima otprilike k'o i pitagora znaci iz tvog iskustva, velis, da nije vrijedno tolkog truda.. hm, da, ne znam, svjestan sam koliko je tesko takav nacin muzickog promisljana implantirati u danasnje standardizirano okruzenje (zato je harry i gradio svoje instrumente ), i jos je teze ako ne koristis softver ili digitalne sintice (zato planiram doci do dx7). ja sam sa svojim setupom u sljepoj ulici ili se barem tako cini na prvi pogled.. za pocetak, sada je sve u 432hz, posto me zanima ambijentalna glazba, to bi gustoca koja nastaje spustanjem za 8 hz trebala biti prikladana. zapravo, cijela ta prica oko frekvencija i harmonika mene sada zanima u kontekstu analognih LP filtera, tj. dodatnih harmonika nesto nize, iste ili vece glasnoce u uspordbi sa fundamentom, a nastaju pri visokoj resonanci filtera, pri cemu dolazi do interferencije valova kao i kod istodobnog sviranja intervala u nejednakim tonskim sustavima (unequel temperaments - valjda sam dobro prevel ovaj pojam), ili u equel temperaments ali rijedje - ovisno o visini note, postavci KB treking itd. pa me zanimalo sto se to tocno dogadja, cisto u fizikalnom kontekstu, te muzicka primjenjivost u filozofskom i povjesno-evolucijskom kontekstu. a to ce ici puno brze uz pomoc spoznaja iz ovih knjiga, nadam se ![]() a kaj se tice zappe, cisto sumnjam da nije razmisljal pa i o toj temi mozda je gitarista prical na probi pa se zderal na njega ![]() poz, nikola Last edited by pleon; 08-03-2009 at 07:46 PM. |
|
|
|
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|