Re: monitori na maximumu
Mislim da ne razmisljate u pravom smeru...kada je u pitanju AKTIVNI monitor, ili "snagas" pot na ulazu sluzi da ogranici nivo audio signala koji u isti ulazi, na taj nacin OMOGUCAVAJUCI punu dinamiku slusanja, i sprecavajuci da ulazni signal akltivira ugradjeni limiter, ili jos gore zastitu iskljucivanjem sistema, ili u krajnjoj liniji da izazove distorziju signala koji bi se preneo na zvucnicki sistem. Jedino mesto u lancu signala koje treba da stoji na maksimumu je master regler na mikseru, svi ostali potovi treba da stoje negde oko "zlatne sredine" koja je negde na 2/3 puta potenciometra ili "sibera" jer najverovatnije po "gain structure" tu uredjaj najbolje radi sto se dinamike i transfera signala tice. Nije Adam za dzabe stavio "stoper" na pot za ulazni signal. Stavljanjem pota na maksimum, bez potrebe se pojacava ulazna osetljivost monitora, i neophodno je smanjiti izlazni nivo uredjaja koji monitor napaja, a samim tim se "skracuje" i dinamika signala koji se u monitor ili power amp salje. Eto, to je moje misljenje o "gain structuri" a ako nisam u pravu (moguce) neka me Boggy ako procita, ispravi...