|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Mozda ce ovo nekoga interesovati
![]() Elem , skoro sam pazario Gyraf klon 1176 ( fino uradjen ) i posle par nedelja , danas sam imao priliku da ga detaljno isprobam na nekoliko instrumenata i solidno snimljenih muskih i zenskih vokala ..... Elem prvo ono sto se razlikuje ..... Output ( kao sto i sam Gyraf ) kaze je 6 db tisi od original 1176 , pa samim tim i UA 1176 .... sto se mene tice , bas fali izlaznog gaina jer je max sasvim dovoljan , ali sve ispod toga je prilicno tiho . Kao sto znate pojacavanjem inputa povecavate treshold , pa je samim tim to prilicno ograniceno .... Ostale stvari ( atack , release , ratio .... pa cak i VU gain reduction ) su identicne ( ili bar cujno iste ) Zvuk ..... po meni totalno identican .... male razlike ( 2- 3 % ) se mogu podvesti pod cak razlike od sprave do sprave ..... karakter isti ...... cini mi se da hardware ima malo vecih " problema " sa duckingom ..... tj cini se da software teze potone u ducking , ali i tu je razlika 2 - 3 % E sad , sta reci ? Da li je Gyraf losiji od originalnog 1176 ili je UAD ov 1176 toliko dobro odradjen ? Ne cujem razliku u zvuku u trafou ( koji UAD naravno nema nego emulira ) ne cujem razliku u " zivosti " ili " analognosti " jedino sto se kod hardware a javlja mali sum ( koji nije strasan ) Moj zakljucak je sledeci .... Gyraf 1176 je hardware , ima trafoe , ima sve ... i ako je UAD ov 1176 veran originalu , onda IMHO i Gyraf uzasno mnogo lici na original ( zvuk je tu , karakter je tu ) ...... a sa druge strane moram da kazem da UAD 1176 onda prilicno jebe kevu ..... jer nisam primetio nikakve " analogne " razlike ili prednosti koje ima Gyraf 1176 Eto , ako sam nekome pomogao ![]() Pozdrav Last edited by Max; 15-09-2008 at 09:03 PM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
UAD 1176 LN-po čemu je to "must have"? | d3houseworks | DSP forum | 28 | 09-06-2009 12:37 AM |
Urei 1176 Ln | Splico | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 21-08-2005 11:15 AM |
Ozbiljan audio hardware... Gyraf... | idekius | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 27-07-2005 10:54 AM |