|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#24 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
pitanje prea je uvijek bilo pitanje ukusa, i po meni nema tu boljeg ili losijeg.. ne znam zashto su ljudi skloni kategoriziranju. ebiga, slabashan mike signal dignuti do line levela, a kako, na koji nacin, sa kojim mikeom upariti, stvarno-slobodan izbor. zvuchi banalno, ali tako je. e, sad, postoje preampi sa varijabilom ulaznom impedancom (npr.gt vipre) za "tehnnicko" uskladjivanje, ali u tom slucaju treba poznavati otpore mikea.. eto, nedavno sam mjerio neke (zbog DIY -20dB PAD-a) pa da podijelim, mozda nekom zatreba: shure sm57..............25ohm 58...............20ohm neumann km184....9500ohm u87.......64ohm mada i "mismatch" je ponekad dobra opcija ![]() @max, bez straha ubodi odpozadi 737 na xlr sto god oces, radi to cijeli svijet, shto nebi i mi ![]() |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Avalon 737? | Rhino | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 23 | 10-05-2008 03:24 AM |