|
Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#28 |
Pro Member
|
![]()
Gudaci zvuce tuzno, ako se uopste i cuju, tacno je, - bend je (ritam sekcija) i keyboards - iz Hrvatske. Sudeci po onome sto sam u aranzmanima napisao, veci deo toga je dosta korektno odsviran, ukoliko se uopste cuje. ja sam slusao direktan prenos na nekom levom kanalu "Balkanika", izgleda da je Bugarski kanal, posto Pink NIJE PRENOSIO festival, kako su obecali i u novinama i u teletextu. Veceras je Oggijev aranzman bio tonski znacajno bolji, a i inace mislim da je dobro - adekvatno uradjen za tu pesmu. Steta sto je juce zvuk bio na granici katastrofe, iznenadna izoblicenja, promene nivoa DRASTICNE, cella i viole se UOPSTE ne cuju, duvacka sekcija zvuci kao da je sa nekog Casio decijeg sinta, mada verovatno sviraju korektno, ali zvuk - katastrofa,
U moja dva aranzmana, klavir, iako dobro odsviran (procitane note i fraze) zvucao je ocajno, kao da je sviran sa nekog KORGa koji je poznat po ocajnim klavirima, zvuk kratak, perkusivan, bez lepote i duzine tona, a u Majinoj baladi je bio primaran, kao i gudaci koji su se jeeeedva culi iz nekog treceg plana, i pomalo iz "pecine" (reverb, kreacija tonca?) Prateci, inace verovatno dobro pevani, su povremeno bili uzasno jaki, a povremeno se nisu culi. od Bass gitare osim u 2 "tanke" numere nije bilo ni "B", a covek ocigledno dobro svira. Ponavljam po ko zna koji put - ZIVI festival je dobar, zato sto donekle bar eliminise pacere i amatere, i bar na tom mestu sprecava "luposlagace" i "sastavljace" da vode glavnu rec, ali mora MNOGO VISE truda da se ulozi, u smislu vise tonskih proba, MNOGO VISE GUDACA, najmanje 8+8+6+4, pozeljno i vise, da postoje i "drveni" duvaci, kao i horne (neophodne za mesanje brass i woodwinds sekcija) zasto ne i harfa, i naravno pored bubnjara, jos NAJMANJE 2 udaraca. sve ostalo je bilo dobro postavljeno (klavijaturisti, ritam sekcija, gitare), ali "odacu" vam jednu tzv. tajnu - od mene je trazeno da osim nota i partiture, posaljem i tzv. "demo" snimak aranzmana, sa i bez pevaca, sto naravno nije dobro, jer sam zvukove prilagodio pisanju nota, a ne pravljenju matrice. - razlog tome je verovatno da neki muzicari koji slabije citaju note "skinu" svoje deonice, ne vidim nista drugo, ne znam da li su i od Oggyja trazili isto... Ajde da vise ne gnjavim, ali sto Mlakar kaze "Rekapitulacija" je uglavnom pozitivna, i jedva cekam neki OOOOZBILJAN festival u Beogradu, sa zivim, velikim bendom - jedan kolega mi u razgovoru rece da se nesto tako i sprema, i koliko god mogu, pomoci cu mu da se to realizuje, mada su troskovi ENORMNI - bolje da ne pominjem....Sto se "mediterana" tice, i te kako se slusa, na moje prilicno zaprepastenje, ne samo da toga ima, nego je sve prisutnije.
We are not alone in the Universe... Last edited by slowstar; 01-07-2008 at 02:46 AM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Native....... 2008 | OFF | Audio Software | 17 | 11-09-2008 11:54 PM |
Festival Budva 2007 | Max | Razno | 33 | 28-07-2007 09:14 AM |
Budva '06 | idekius | Razno | 24 | 29-06-2006 10:46 AM |
Budva 2005 | STUDIOTON | Razno | 39 | 28-06-2005 10:31 AM |