Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 25-05-2008, 02:28 AM   #3
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: samostalni HD snimaci za live.. apogee soft-limit..

X48 je potpuni promasaj dozivio, bug do buga.. i nista drugo do mali PC unutra i to jos vrlo nestabilan. gdje god citam o njemu - apsolutna katastrofa. i to mi je previse kanala. previse svega.

da , varijanta jest u vecini slucajeva koncert - tj. nema ponavljanja. e sad spliter, da o tome sam razmisljao.. ali u kojoj fazi ga koristiti, prepotstavljam u analognoj (nakon preampa, prije A/D) pa onda u dve snimalice?

ili si mislio u digitalnoj, nakon A/D ? to bi bilo jeftinije, jer ne treba 2 konvertera, ni analgnog splitinga koji uvijek nesto farba (aktivni i pasivni). evo, gledam rosettu800. ima ADAT/SMUX , i to spojis na hd recorder, a ima opciju za X-Firewire card. e to spojis na laptop kao bkup. moram vidjet u manualu, jeli moze slat na oboje simultano, ali mislim, ako moze FF800..

kako ti to zvuci?

jedini je potencijalni zaje* takvog sistema, ako bas crkne konverter na koncertu , e onda ga jbi..

btw, malo sam citao o novom fostexu D2424LV.. 24i/o na 48K, odn. 12i/o na 96k, sto bi u principu bilo ok (izmedju 8 i 16). fostex ima neku solidnu reputaciju za filmski ton na lokaciji, prenosne recordere i sl. mozda i ovo ne rade lose..
ma razmisljam naglas..

clusterchord is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules