Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 03-05-2008, 03:55 AM   #24
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: Alpha channel ili Amek 9098eq?

Quote:
Originally Posted by LACKY View Post
Cudi me, ja sam taj 9098 godinama koristio(jos od 97'), i moj je utisak da je jako mekan i prijatan (uostalom kao i mixer 9098), i daleko od toga da je za nesto tvredje.
I ja bih rekao da se vrlo slazem sa ovime sto Laki rece.
Lep i mekan. Odlican na vokalima, akustarama, akusticnim instrumentima generalno. Kroz njega 57 zvuci tako da ponekada i sam tesko primetim razliku izmedju njega i LDC
U sustini, Ok je za treking i jacih gitara, ali nikako ne direkt, vec sa pojacala, mikrofonom jer ima zaista velik headroom i dobro podnosi visoke nivoe.
Bass recimo, snimljen kroz njega, mora da se dodatno uprlja u mixu, a sve cesce snimam direkt sa Galien Kruegera direkt u konvertor jer brze dobijam konacan ton.
EQ odlican. Potpisan kao "Rupert Neve", e sad da li jeste ili nije, ali radi zaista dobro.
U svakom slucaju, da opet kupujem samo jedan preamp u rangu 1000-1500 evra, kupio bih njega.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules