Quote:
Originally Posted by slowstar
P.S. da nije malo 'krut' stav da je slusanje bassa "kriminalno"?
da nisu neku 'klinci' "prckali" oko Geneleca sa potovima?
Ne zelim nista da tvrdim, ali mladi ljudi, koji se bave dance, trance, psy, goa, DnB Hip-Hop, i slicnom muzikom imaju malcice pogresne predstave o frekvencijama koje su ispod 100 hz - takav mi se zakljucak namece iz ono malo slusanja njihovih radova...
|
Retko mixam po studijima , pa zaista ne mogu da kazem da definitivno negde postoji " bolji " zvuk , mada , ako bih morao , u Pinku mislim da je bolje slusanje ..... ne bas dobro , ali bolje nego u petici ...... iako o tamo postoji tendencija da poskidas sve baseve , jer ih tamo ima a drugde nema ....
Imam 38 g , nisam nov u poslu , ali kad sam pustao referentne diskove , stvarno su zvucali ok ,( tako da ono sto si naveo .... stoji ) a onda sam ja napravio neki kick koji je bio u petici isti kao na referentnom disku i taj dan sam bio vrlo ponosan na sebe . I onda sam exportovao to , dosao kuci , i video da sam propustio dosta neke donje lage kicka koja je " izduvavala " iako je bio u petici jako cvrst i lep .....
Onda sam se pozalio tvom kolegi iz suprotne smene i on mi rece da je to stari stos , i pokaza mi mesto gde se cuju basevi ..... odoh tamo i stvarno cuh isto to kao sto sam cuo kod sebe ..... e sad , ok je to , kad bih ja sedeo stalno tu ( tj cucao ) a imao nekoga za mixerom ..... ili da dovucem mixer do prozora .... ali o nekom dobrom ( univerzalnom ) slusannju mislim da nema govora , makar kad se radi o basevima ....
O ljudima koji su navikli i koji znaju prostoriju necu da pricam , njima svaka cast ....
Verovatno bih i ja vremenom naucio .... ali do tada .....
Pozdrav