Quote:
Originally Posted by Guta
Pa dakle ovako, muziku za reklamu "Knjaz Milos - za sva vremena" je komponovao, aranzirao, snimio i producirao Aleksandar Mikic (bas kao i za Guaranu i Aqua Vivu). Mikic je diplomac SAE, inace klavijaturista i aranzer, dugo je radio u studiju kod Macka a od tada je freelancer. Inace, u Music magazinu uredjuje rubriku "Sound Engineer".
Gitaru u doticnoj reklami je svirao Dragutin Jakovljevic, to jest moja malenkost (hvala za usporedbe sa Tockom, vrlo su laskave  .
Harmoniku je svirao Bane Vasic.
Ako je neko zaista zainteresovan za cd sa ovom muzikom, neka mi se javi na guta@verat.net posto je kompanija Knjaz Milos objavila promo-cd sa tri verzije ove numere pa sam u situaciji da podelim par komada.
Mp3 se moze cuti i na mom sajtu www.jakov.co.yu, mislim na stranici gde je diskografija.
Hvala u Saletovo i moje ime za lepe reci na racun ove reklame. Fakat je da smo se veoma potrudili i fakat je da je taj trud opste primecen, sto daje nadu da nije svaki trud uzaludan...
Pozdrav svima!
|
Upravo danas sam naso link za mp3, i tek danas saznao da ima gitare u pjesmu (sto sam, intuitivno valjda, znao, jer u takvu melodiju mora neko da dodje i razplete gitaricu genijalno - svaka cast maestro!) Kompozicija je vjerovatno neke podsjetila na R.M.Tocakov 'Zajdi zajdi', mada nema veze sa tim, i to mi je nekako i jasno, ali kako to da je iko bio naveden da pretpostavi da je Z.Joksimovic gospodin koji je autor kompoz. to mi nikako ne ide u glavu. Inace sam (od kad sam cuo) jutrio tu melodiju po forumima, tek danas naso rekoh, a i imao sam i ja komentar "pa kako zeljko, nema on pojma... promijenicu misljenje o njemu ipak, hm...mozda -- posto je poceo ovako dobro komponovat -- i prestane da lakira nokte...ko zna...jednog dana".
Zanimljivo je da je ova reklama izbacila na povrsinu to koliko ljudi ima slican ukus..jer na milion foruma je jos uvjek pomama da se nadje taj mp3.
A za gitaristu molba: Ako smijes, napisi TAB za gitaru, ispunio bi mi veliku zelju sa tim tabom, ne samo meni nego ....naravno, ako ti nije zabranjeno da to uradis. Cudi me kako na net jos nisam naso transkripciju...
I koja je gitara u pitanju?