|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Ajd i ja da priupitam nesto.
Znam da se sa povecanjem bitaze povecava i dinamicki opseg, ali sad nesto razmisljam i nije mi bas najjasnije zasto je to tako ... Ako povecamo bitazu, valjda ce svaki bit da ima manji opseg u celokupnom signalu, ali ako se sa povecanjem bitaze povecava i dinamicki opseg onda ispada da su bitovi uvek iste velicine (finoce), samo ih sa vise bita ima vise? Onda bi kvantizacioni sum bio isti i na 24 i na 36 bita, sta sam propustio? Kako odsece poslednjih 8 bita tj. 48 dB? Zar ne uzme ceo opseg signala i opet ga sempluje samo sa malo grubljom (vecom) "resetkom"?
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pitanje za Boggy-a - (dithering) | LACKY | Audio Produkcija - Tehnike | 26 | 17-05-2006 04:23 PM |
dithering again (iliti samo ogrebi i blago tebi) | Arthur | Audio Produkcija - Tehnike | 25 | 12-12-2005 02:16 AM |