Re: Odnos muzicar-snimatelj zvuka
do dobrog snimka ne moze doci bez puno pozitivne energije i ljubavi ljudi koji ga rade. Ja sam cesto radio sa raznim idiotima, zapravo, najcesce samo sa takvima i radim, i desavalo mi se da magicne momente snimimo jer smo svi na istoj talasnoj duzini i ja verujem u taj snimak.. tu nije bitno ko je snimatelj ko producent i sta ti ja znam dalje. Doduse, dovoljno cesto mi se desava da pojedince pokusam da odbijem nekom jakom cifrom, pa ne uspem i onda se nadjem u divnoj situaciji da zaradjujem simpaticne cifre novca kao snimatelj, a vruc krompir ostaje u njihovim rukama. Naravno, nisam uvek ovako licemeran, i nemam preterano visoke kriterijume za svoju motivaciju (lako se prepustim), mada jako cesto nemam srece sa muzicarima. I do ovoga je doslo posle kilograma zivaca bacenih na ljude koji NE ZNAJU STA NE ZNAJU, i ne mozes im to onda ni utuviti u glavu.. potpuno je bespredmetno.. vremenom sam uspeo da razvijem sistem raspoznavanja takvih muzicara unapred, mada se i dalje ponekad zajebem i dodjem u situaciju slicnu vasim..
|