Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 11-05-2007, 10:41 PM   #15
slowstar
Pro Member

Default Re: Pokazi svoju konfiguraciju

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Shvatili smo .....

Valjda slobodni i inteligentni ljudi imaju zelju za slobodom , a ne za zigosanjem firmi ..... ili se radi o obicnom snobizmu ???

Pozdrav
Max, Vidi, mooolim te nemoj pogresno da me shvatis, ja i snobizam smo veoma, veoma daleko, samo je nekoliko (objektivnih) razloga zasto sam na MAC-u:
1. Nisam neki strucnjak za racunare i racunarstvo, ja sam obican, prosecan muzicar, klavijaturista, kompozitor i aranzer, i zelim i dalje to da ostanem, a ne da pocnem da se jako razumem u kompjutere, i to i hard i software, sto se desi vecini korisnika AB racunara
2. Cak cu da ti priznam, da sam svestan da je zbog popularnosti i rasirenosti, AB (P.C.) napredniji, brze izlaze novine za njega, narocito hardverske, ima jacu video kartu u proseku (sto meni UOPSTE ne treba)
3. priznajem takodje, da je konfiguracija u proseku jeftinija kod apotekarskih racunara, i to dosta, ali ukoliko hoces da sastavis yaista dobar AB racunar za muziku, bar su mi tako rekli, treba ti dosta znanja, a bogami i dosta love, maltene isto, ako ne i isto kao za MAC...
4. LOGIC PRO, moj omiljeni program, postoji SAMO ZA MAC, pocev od verzoje 7 pa na dalje.
5. OSX je kudikamo jednostavniji, elegantniji, savrseniji, graciozniji, neposredniji operativni sistem od WIN, a izgleda i od VISTE, koja je kako kazu ljudi koji se bolje razumeju od mene, LOSE UKRADEN MAC OSX u nekim detaljima, a i procitao sam kritiku.
6. Navikao sam na MAC tokom godina, imam ga od 1993. godine u raznim verzijama, i NIKADA ME NIJE IZDAO, za razliku od ovog "cuda" na kome sada kucam, koji je "pandrknuo" nekoliko puta, i to katastrofalno, sto od virusa (kojih NEMA na MACu) sto od video karte koju sam promenio, napajanja koje je prozujalo i grejalo se k'o ludo, kao i diska "MAXTOR" koji je tako puk'o da mu ne mogu nista (a sistem ga prijavljuje da radi, da ima 160 giga i da je PRAZAN sto naravno nije tacno) Grdni podaci ostadose na tom disku, a i podaci moje zene (koja je likovni kriticar, i ima tamo neke radove, pa mozes misliti sta mi radi zbog toga - "ti si kriv" ITD)
NIKADA mi se nista nije desilo sa MACom, izuzev prilikom strujnog udara od 380 volti kad je "otislo" napajanje, sto je brzo i elegantno (doduse skupo) reseno u roku od 24 sata.
dakle, nit' je "brand" u pitanju, nit' sam ja snob, nego se jednostavno ne razumem dovoljno u P.C. (AB), i ne zelim da postanem strucnjak za isti, suvise mi je malo vremena ostalo u zivotu za tako nesto...
P.S. zaboravih u prethodonom postu da napomenem kako sam ponosni vlasnik "MAC BOOK" note book racunara (pogresno ga zovu "Laptop" koji ne postoji vec 20 godina)
sa CORE 2 DUO na 2 GHZ, 160 giga hard, i 2 Giga RAM...eto, mada je to za onaj raniji post, da sada ne pomislis da se hvalim, nego samo "pokazi svoju konfiguraciju"...

Last edited by slowstar; 11-05-2007 at 10:48 PM.
slowstar is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules