Monitori, opet
Pozdrav,
Evo i ja sa jo? jednim pitanjem o monitorima...Bavim se produkcijom modernijeg, elektronskog duba, koji je uglavnom digitalija i sama produkcija je često bli?a modernijoj plesnoj muzici nego staroj ?koli reggae/duba... Miksajuči na wharfedale 8.2 hi-fi zvucnicima bih obicno dosao do toga da bi mi bas pojeo sav headroom, pa bi na klupskom razglasu sve ispadalo dosta mutno i zakrčeno. Elem,zakljucio sam da je napokon vrijeme za neke monitorce...Gledajući sve ove postove do?ao sam do zaključka da ni jedan aktivni monitor bez obzira da li je 5,6 ili 8" ne mo?e dati realnu sliku bas spektra, a u ovoj muzici raspon od 40-60hz zna biti dosta bitan. Sad, ako mi neko mo?e dati preporuku za neke aktivne monitore u rangu 500-600 eura bio bih zahvalan.Naknadno bih ga vjerovatno morao upariti s nekim subom, ili grije?im, mo?da zaista i postoji neki aktivni monitor koji mi mo?e dati koliko-toliko realnu sliku basa. Vidim da se dosta hvali yamahe msp5, pa mo?da to, ali koliko vidim nahvaliste i alesis mkII,ove KRKove RP, neko mi je spomenuo i event tr8...
Puno ih je i ne znam na ?ta bih pucao...
Hvala!
I jo? jedna vjerovatno korisna informacija, soba je 2.7x4.5m
|