Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Zoran Vračević - Vrač

Zoran Vračević - Vrač Jedan od nasih najrenomiranijih producenata, Clubing/Single Mixing veteran, covjek ciji je spisak uspjesnih radova veoma, veoma bogat (Ceca-London Mix, Las Ketchup (2 singla),Kylie, Jamelia, Bob Marley (2 singla), M People, Gloria Estefan, Bond, Narcoti Thrust (2 singla), Aaron Soul, Sugarbabes, Candice Alley,, Nate James, Kathy Brown, Kristine W, Doobie Brothers, Shystie, Raghav, Negrocan, Alabina, Ladies First, Nio...)

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 29-08-2006, 11:49 AM   #19
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Buducnost 5.1 formata

Quote:
Originally Posted by Moritz
Tacno je to sto kazes, vise je stvar navike nego estetike. Jako tesko se prihvata novo a posebno ako to za sobom nosi i finansijski deficit, cuo sam neokoliko izdanja DVD Audio i bio vrlo razocaran jer je skoro 90% zvuka i dalje bilo samo stereo, samo efekti po koji sint i jos koja dzaburika su bili malo prosetani po 5.1 dvoristu. Sa druge strane sam imao priliku da slusam Pink Floyd u SACD 5.1 izdanju i neku klasiku i bio potpuno fasciniran...bio sam potpuno okruzen (opkoljen ) stvarno poseban osecaj...napominjem da ovo nema veze sa DVD ili SACD rezolucijom da ne budem pogresno shvacen nego sa estetikom mixa. I dalje se drzimo estetike sterea a sada kada imamo potpunu slobodu corak....licno mislim da je velika greska govoriti da Jazz ili klasika ili nesto trece nisu za miksanje u 5.1, svaka muzika mora biti isto tretirana.

Samo da napomenem da sam sva ta slusanja doziveo preko PMC AML-1 5.1 sistema .....sta da vam kazem bol u dusi i dalje traje.

Ja imam dobar 5.1 sistem kod kuce, ali imam samo desetak 5,1 muzickih CD-a.. Jean M Jarre - hitovi remiksovani u surround - KOMA!!! Roxy Music Avalon, Pink Floyd..super sve,,ali najveci problem je sto ako nisi u centru, nema svrhe slusati ga...tj ne mozes da slusas dok kuvas, peglas itd...jer nisi u "sweet spot-u". Zato ga puno ljudi ne praktikuje..moras da SEDNES da bi slusao muziku a za to niko nema vremena...
Opet kod DVD-a, ima par mega koji zvuce koma u surroundu (gde sve vreme postoji ambience prostora gde se radnja desava) ali i dalje 90% dvd-a su stereo/ centar + nesto protrci iza !! A najvise sam se razocarao kad sam video da miks u bioskopu i miks na dvd-u nije isti. Miks za dvd se radi ponovo i to puno puta po malim studijima / malte ne kucnim!!!
zasto - ne znam! ali razocaran sam....

Ja mislim da muzika nikad nece biti zastupljena na 5,1 kao na stereo CD-u..
MP3 je sje**o sve!
DaBear is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules