Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 23-05-2006, 12:57 PM   #11
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Default Re: Slike va?ih studio-setup-ova

Bash malo chitam postove, gledam slike i "upijam" atmosferu... Ja nisam nichije postove dozhivio negativno ili neadekvatno, ali chitav ovaj topic je zato negativan i neukusan.

Razumijem potrebu da se nekome pohvalite sa opremom za koju ste dugo radili ili plachate velike kredite. Razumijem i da mnogi ulozhe trud u samu izvedbu studija (ambijent, rasvjeta, namjeshtaj...) pa zhele pokazati drugima shto su napravili. Razumijem i da ima i onih koi sline nad ovakvim ili onakvim mix pultom i uvjeravaju sebe da je to razlog shto nisu bolji i uspjeshniji u svom poslu. Sve mi je to jasno, ali i dalje ne vidim chemu ovakav topic.

Ako vam zhelim pokazat studio valda mogu otvorit topic i okachit fotke. Pa ako i drugi to zhele neka i oni otvore svoj topic. Pa ako me zanima neshto o "tom i tom" studiju postavit chu pitanje u tom topicu i dobit odgovor od vlasnika.

Kad otvorite "jedan za sve" topic to u startu izgleda kao topic "chija baba ima vechi qrac?" Da se prezentira izmiksana muzika josh bi to imalo i smisla, ali prezentiraju se fotke opreme koja sama po sebi ne vrijedi apsolutno nishta dok za nju ne sjedne dobar tehnichar ili producent. Svaka rasprava o opremi je izlet "bez qrca u svatove" i meni osobno djeluje kao isfuravanje nekog elitizma, ili u prijevodu puka malogradjanshtina.

Naravno da se ovdje jave i ljudi poput Manley-a koima je ovo (ochito) profesija i koi rade na jednom doista profesionalnom nivou s adekvatnim, profesionalnim uvjetima i opremom. Meni je drago vidjet fotke studija kakvog nikad nechu imat i eventualno utazhit znatizhelju o nekoj od sprava koju si nechu nikad priushtit, ali mislim da bi bilo super imat je doma, no mnogi che to pogreshno interpretirati. Osim toga, nakon bash Manley-evih fotki vishe nemam volje gledat ostale fotke, a kamo li slikat svoj "studio". Zato mislim da bi odvojeni topici imali vishe smisla, i u potpunosti bi eliminirali efekt "pishanja u dalj". "Poznate" ribe u krupnom kadru sa studiom koi se nazire u pozadini da i ne komentiram. Otkad kredibilitet studija chine "zvijezde" koje su u njemu radile, pogotovo "zvjezdice" sa mikroskopskim ili nikakvim financijskim fondom za snimanje dvotjednih hitova? Da je na slici Sting josh bi se i zamislio... ovako???

I josh jedna "sitnica". Na vechem broju fotki sam primjetio da su upravo mixeri primarna investicija, dok monitori znaju "zaostajati" za mixerima po nekoliko klasa ili desetljecha! Nie mi jasno chemu sluzhi kvalitetan mixer na kojem se radi pomochu sumljivih i loshe pozicioniranih monitora? Na pamet mi opet pada frend kojem su svi klijenti govorili kako "drugi studio ima duplo vechi mixer" sve dok na kraju nie utopio odlichnog Mekia za duplo veche i jeftinije Beringer govno, a mushterije su imale dojam da je sad studio drastichno bolji nego prie.

Ili recimo hrpa 15 inchnih monitora od 100€ uz haj tek mixere. Jebo te mixer kad gubish pol dana na prebacivanje "pogleda" u Cubase-u koi je predvidjen za 2 monitora od barem 17 incha.

Mozhda sam ja u krivu, i mozhda su mixeri stvarno olichenje studia, a mozhda je to ipak samo najupadljiviji i najimpresivniji "detalj" u studiu shto ga je uchinilo i idealnim "modnim detaljem" svakog studia!?

Last edited by SHIVA; 23-05-2006 at 01:02 PM.
SHIVA is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests)

Posting Rules