Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 08-01-2006, 07:15 PM   #35
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Expert studio

Quote:
Originally Posted by Eon
Niko nije rekao da mi smetas, dajte ljudi nemojte da ste toliko sentimentalni. Ovo govorim iz cisto prakticnih razloga foruma, ne iz nekakve nesloge ili zelje da te odstranim . Vidis da i ja iz posta u post govorim da idemo iz teme a ovamo pricam i dalje o mikrofonima.
Pa moras ti prvo da se odlucis sta je tema tvog threada...
Inace cu morati da komentarisem da mi se boja zidova ne svidja, i da je onaj koji je busio lesonit (ili sta je vec busio) na absorberima u gluvoj sobi izgubio zivce i busio rupe gde je stigao, iako je krenuo u "avanturu" prilicno ambiciozno...

mislim da je to besmisleno, a mozda se varam... ali ako ti to vise odgovara... mislim da gubis sagovornika, jer to nije tema podforuma koji se zove "Dizajn i konstrukcija studija" a ne "Enterijer, estetika i scenografija studija i njihov uticaj na zvuk", recimo...

Merenja akustike i mikrofoni podobni za to su tema ovog podforuma, ili sam ja sve opet pobrkao...

Quote:
Vidis tu informaciju za mikrofon nisam znao, hmmmm a sada sledece pitanje, da li mislis da je to sto tamo pise stvarno merodavno ili je cena mikrofona i potpis tog coveka dovoljna da ja i ti verujemo da je to stvarno izmereno pod tim uslovima?
Nikada nije nista sigurno, ali se te stvari daju proveriti. I veruj mi da se proveravaju i kontrolisu na svakom koraku... naravno ne zbog profesionalnog audia i akustike... nego zbog drugih oblasti gde je neophodno imati sigurnost u izmerene velicine (srecom postoji buka koja se proucava)

pozdrav
bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules